Vad är en Puffin?

En Puffin är en havsfågel i släktet Fratercula . Lunnefåglar finns i norra Atlanten, Östersjön, och delar av Medelhavet, med fyra erkända känd Puffin arter som lever idag. Den mest kända inslag i Puffin är förmodligen dess Stout triangulära näbben, som blir en levande röd, orange eller gult under parningssäsongen. The Horned, tuftade och Atlanten lunnefåglar är antagligen de mest kända företrädarna för denna del av auk familjen. Den Rhinocerous Auklet anses också vara ett Puffin art, trots att dess gemensamma namnet saknar begreppet "Puffin. "Fossil tyder på att det förmodligen var mer Puffin arter på en gång.

Lunnefåglar är ungefär storleken på en kartong apelsinjuice, med elegant svart och vit fjäderdräkt, vilket påminde många tidiga biologer av de kläder som bärs av munkar. Denna likhet förklarar det vetenskapliga namnet för Puffin, som betyder "lillebror", en ordlek referering "bröder" som tillhörde klosterordnar. Lunnefåglar har mycket fet, tjock organ och de tenderar att vara ganska klumpiga på land, med många fåglar hopping att ta sig runt på ett sätt som ser ganska komiskt. i vattnet, däremot, gör kroppen av Puffin mening. Dessa fåglar är mycket skickliga simmare och dykare, och deras knubbiga organ hålla dem isolerade från den kalla nordliga vattnen. Lunnefåglar är också mycket graciösa i flykten, med många fåglar som sträcker sig över stora avstånd för att söka skydd och näring. Förutom att vara en god simmare och flygblad, dessa squat fåglar är också duktiga grävare, bygga Burrows att bo i under parningstiden.

Manliga och kvinnliga lunnefåglar tenderar att bilda långfristiga obligationer med varandra, om ett enda ägg per år och ruvar det i en isolerad håla. När ägget kläcks, båda föräldrarna ta tillbaka mat till ungen. Lunnefåglar bära faktiskt små fisk i näbben, snarare än delvis smälta maten och regurgitating det för tjejen. När ungen verkar vara bra, föräldrarna lämnar det på egen hand, och bruden förfaller till flera veckor innan han vågade ur hålan.

Lunnefåglar inte mate förrän fem till sju år gamla, med mellanliggande tid att räckvidden ut potentiella häckningsplatser och utforska sin omgivning. När lunnefåglar träffa sina kompisar, innehåller uppvaktningen ritual en komplicerad serie av näbb kinematisk, med fåglarna också vocalizing att kommunicera med varandra. I naturen kan lunnefåglar leva runt 20 år, medan en del fångenskap lunnefåglar har bott i 30-årsåldern, tack vare bristen på rovdjur.

p

Lunnefåglar är inte i farozonen , men deras antal har minskat betydligt. Människor har historiskt jagas lunnefåglar, och de konkurrerar också med dessa fåglar för fisk. Vissa Puffin befolkningen har tvingats bort av mer aggressiva fåglar som införts av människor, medan andra har drabbats av sjukdomar. Oron för Puffin och andra sjöfåglar har lett till att många nationer att upprätta skyddade reservat för havsfåglar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.