Vad är en Plover?

En Plover är en typ av vada vadare i Charadriidae familjen. Omkring 40 arter i denna familj anses vara strandpipare, samt företrädare för familjen finns över hela världen, längs kuster hav, sjöar och andra större vattendrag. Tyvärr är flera plover arter som anses vara hotad eller hotade på grund av livsmiljöer påfrestningar som har orsakat deras antal att minska. Som ett resultat har vissa delar av strandlinjen i många regioner i världen har utsetts utanför gränserna för människor, i hopp om att uppmuntra strandpipare befolkningen att återuppliva.

På flera punkter skiljer en plover från andra vadarfåglar. De har squat, avrundad organ med tunga bröst, kort svans och små räkningar, och de tenderar att vara mycket liten. Strandpipare flyttar också mycket oregelbundet, ofta umgås i stora grupper som virvla omkring från plats till plats, letar efter mat. Vissa människor jämföra rörelser strandpipare kycklingarna, som fåglarna jaga och picka opålitligt medan de söker upp den marina ryggradslösa djur, insekter och maskar som utgör huvuddelen av sin kost.

strandpipare häckar på marken, vanligen gräva grunda försänkningar i jorden och foder dem med tillgängliga växtmaterial, djurhår, och andra ämnen. Eftersom strandpipare häckar på marken, deras bon riskerar från tunga footed människor och andra djur, som kan krossa ägg av en slump som de korsa stranden. Pipare också hotas av rovdjur som hundar, som kan störa fåglarna, attack föräldrarna, eller äta äggen.

Uppmaningen av strandpiparen är mycket distinkta, med de flesta strandpipare gör en rad visslande ljud som kan bära en hel vägar längs havsstranden. Vissa strandpipare är kända för att vara ganska högljudda, och i en stor grupp, en flock strandpipare kan nästan öronbedövande. I områden med stor biologisk mångfald, är strandpipare ofta mitt i flockar med andra vadarfåglar, där de dart runt opportunistiskt i jakt på föda minskat.

Några typiska exempel på strandpipare inkluderar Nya Zeeland Wrybill, den enda fågel i världen med en näbb som är böjd i sidled, och Killdeer, en Killdeer som är känd för sina inträngande samtal. Den Snowy Plover och rörledningar strandpipare är två arter med väl annonserade bevarande kampanjer bakom dem; Snowy Plover häckningsplatser är ofta hittas längs nordamerikanska havsstränder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.