Vad är en Pika?

En Pika är ett däggdjur i familjen Ochotonidae, placerade sig bland de samma ordning som harar och kaniner. Denna kanin relativa finns i Nordamerika och delar av Eurasien, och det som starkt liknar en hamster, men Pikas faktiskt inte nära förknippade med hamster. Viss oro över att pika har tagits upp, eftersom dessa djur är känsliga för förstörelse av livsmiljöer och klimatförändringar, vilket flera arter är hotade, särskilt i Nordamerika. Du kan också höra Pikas kallas vissla harar, en hänvisning till den underliga visslande ljud som vissa arter gör. De kallas också mus harar, rock kaniner, eller centralasiatiska kaniner. Namnet "pika" verkar komma från det ryska ordet pikat , som betyder "att gnissla. " Dessa djur är extremt blyg och mycket små, vilket gör det svårt att se dem i naturen om inte ett tillbringar månader studera dem, men vissa djurparker har pika befolkning för människor som vill få en närmare titt på djuret.

Pikas är brunaktig till grå till färgen, och de bor främst på höga höjder i steniga områden, med sprickorna i berget för att söka skydd. Under sommaren har Pika skördarna och botar mat att använda under den magra månader av vintern, eftersom djuren är aktiva året runt. Flesta Pikas främst verksamma under dagen, med några som bor i familjen kolonier medan andra väljer att leva ensam. Pikas bära kullar på fem till sex personer, och har en mycket kort dräktighet period, liksom många av deras kanin släktingar. I Nordamerika är biologer över följderna av klimatförändringarna på den pika. Normalt skulle ökande temperaturer leder dessa djur helt enkelt resa norrut i jakt på mer gästvänliga klimat. Dock har nordamerikanska Pikas mycket begränsat intervall, som bor på livsmiljö öar mitt i den mänskliga civilisationen. Som ett resultat, kan de inte flytta för att hitta bättre ställen att bo, och deras livsmiljöer snabbt begränsas ytterligare på grund av intrång.

I Eurasien, den svåra situationen för att pika är inte så svår, även om djuren är omfattande jagas, och de är känsliga för föroreningar och livsmiljö intrång som den växande befolkningen kräver mer utrymme. I vissa områden är detta djur betraktas som ett skadedjur eftersom den äter säd och andra resurser, och folk kan ställa ut fällor och gift att kontrollera pika befolkningen. Förutom att uppnå det eftersträvade målet att minska antalet Pikas i området, hurts gift även andra djur i samma miljö som använder pika som en källa till mat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.