Vad är en Petrel?

En Petrel är en fågel i den ordning Procellariiformes. Dessa fåglar lever en pelagisk livsstil, kvar i havet för mycket av sina liv och bara återvänder till stranden för att föda. Som ett resultat, de är tätt förknippade med havet, och det finns många legender om petreller i seglingen samhället. Vissa kustområden emot ett stort petrel kolonier under häckningssäsongen, framför allt i Antarktis, där flera arter återvända till ras. P

Flera funktioner kan användas för att skilja en Petrel. Om du ser en fågel när du är ute på öppet hav, är chansen stor att fågeln är en Petrel. Petreller är också typiskt mörka på ovansidan och vit på undersidan, kamouflera dem från rovdjur och rovfåglar, respectively. Fåglarna har klassiskt kort svans formad som kilar och stora wingspans, med tubulär näsor, förutsatt att du kan komma nära nog för ett petrel pröva hans eller hennes näsa.

Petrels har kroppar som är utformade för outtröttliga flyga, ger dem möjlighet att söka fisk och skaldjur för sina måltider. När fåglarna däcket kan de vila på vattnet för att bygga upp styrkan före start igen, och några har också varit känt att vila på passerande båtar. Namnet "Petrel" kommer från den bibliska berättelsen om Petrus, apostel som gick på vattnet med Kristus med hänvisning till det faktum att petreller ofta skumma så nära vattnet att de tycks kunna gå på det.

Det finns fyra familjer inom Petrel ordning. Stormy petreller är små petreller med en fladdrande stil med flyg, medan dykning petreller är anpassade för dykare att leta efter mat. Albatrosser är också en del av Petrel ordning, och de är bland de största flygande fåglar i världen, vilket gör dem ganska tydlig. Liror, fulmarine petreller, broms petreller och prioner tillhör familjen stormfåglar, en stor och mycket varierad familj inom den större petrel ordning. kan Petrels finns på alla världens hav. Historiskt sett har petreller ibland i kombination med otur, med sjömän visar en petrel som ett tecken på att en storm var på väg. Petreller betraktades också som symboler för lycka i vissa kulturer. Annan vidskepelse flödade också om särskilda medlemmar Petrel familjen. Albatrosser, till exempel, var tabu att döda, eftersom vissa sjömän trodde att de bar själar seglare förlorade till sjöss.

är några petreller hotade, av olika anledningar. Dessa fåglar är väldigt sårbara för föroreningar i världshaven, intag av varelser som har blivit förgiftad med föroreningar och blir intrasslad i soporna. De är också i riskzonen på land, eftersom petrell kolonier anses vara en viktig målgrupp för många rovdjur som söker ut fåglar medan de är långsamma och klumpiga på land. Tillgången på mark för häckande är också ett problem i vissa kustområden, med forskare driver skapa utsedda naturreservat specifikt för petreller och andra sjöfåglar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.