Vad är en Otter?

Otters är några av tretton vatten eller amfibiska däggdjursarter i underfamiljen Lutrinae . De köttätande däggdjur rör mårddjur, och livnär sig på diet av fisk, skaldjur och små däggdjur. Utter lever i floder och hav i hela världen, och är älskad för sin charmiga utseende och förmågor.

Antagligen den mest kända medlemmen i familjen är den östra och norra Stilla havet utter. Dessa oceangående varelser lever i kustområden längs den västra gränsen av Nordamerika och delar av Ryssland, och är känd för sitt matvanor. Sea utter använder ofta stenar pund öppna skal av musslor och kräftdjur. Deras vanor är ganska lätt konstateras, såsom havs uttern flyta på rygg på ytan, försöker smälla sina måltider öppen. Mycket av kärlek till havet uttern är hänföras till deras hand om ungarna, som de krama hårt i bröstet när de simmar.

Sea utter anses vara en hörnsten art, mycket viktigt att bevara den ekologiska balansen i kustnära miljöer. Bottenlevande sjöborrar utgör en stor del av havet uttrar "diet. Sjöborrar, när skördade, föröka sig i stora mängder och kan förstöra känsliga ekologiska system som kelp skogar. Införandet av utter i Urchin angripna området har visat att återställa balansen i miljön och främja arternas mångfald.

De återstående tolv arter av utter brukar klassificeras tillsammans som river uttern. Alla tolv funktionen lång, kraftig svans, som den marina arter saknar. Alla arter av utter har hög metabolism pris, vilket innebär att de ständigt måste konsumera livsmedel för att hålla kroppstemperaturen och funktion i vattnet. De flesta arter förbrukar mellan 15% och 25% av sin kroppsvikt varje dag. Till skillnad från havet utter, som finns kvar i havet nästan hela tiden, flod utter tenderar att bo nära marken. är Otters tros av vissa sakkunniga har konsekvent lekfulla personligheter. Observationer av djuren har visat att uttrar kommer att glida ner flera gånger snöiga backar, helt utan anledning annat än njutning. Captive utter leka med olika leksaker som bollar och frisbees. Vissa utter har även varit känt för att ha favorit leksaker i synnerhet att de vakten som ägodelar.

Vissa arter av River Otter verkar vara monogam, åtminstone i fångenskap miljöer. De asiatiska små klor arter aktier valp höja tullar mellan föräldrar och äldre syskon. Par av denna art kommer att bo tillsammans i många fortplantningscykler, och kan även bilda livslånga par-obligationer. En sällan sedd art är den stora uttern i Sydamerika. Dessa djur växa till över 6 ft (2 m) lång, och lever i grupper på upp till tio uttrar. De är ganska högljudda och ofta betecknas som river hundar för att de upprepade gånger, transporterar Barks. Rödlistade av Internationella unionen för naturvårdsunionen (IUCN) jätte utter hotas av livsmiljön utfiskning, päls tjuvjakt och konkurrens från fiskare för byte. Uppskattningar tyder på att jätte uttern har förlorat mer än 80% av deras livsmiljöer, men nya ansträngningar har gjorts av sydamerikanska regeringar att federalt skydda vissa av sina återstående hemområden.

Otters är vackra och charmerande varelser, och deras förekomst i naturen är ofta av avgörande betydelse för deras naturliga miljö. Medan vissa arter behålla friska populationer, medan andra, som den stora utter och hårig-nosed utter i södra Asien, är utrotningshotade. Bevarande organisationer för att hjälpa uttern är utbredd, och alltid på jakt efter donationer och frivilliga att hjälpa sina ansträngningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.