Vad är en Emu?

emu, Dromaius novaehollandiae är en stor, flygförmåga fågel hemma i Australien. Det är den största fågel på kontinenten, och den näst största i världen, efter strutsen. Tillsammans med australiska kasuar dessa gigantiska fåglar bildar aviär familjen Casuarriidae . De största exemplar av EMU kan uppgå till sex och en halv meter i höjd (2 m) och vanligtvis väger ca 66-121 lbs (30-55 kg. ) De är exceptionellt snabb löpare, kunna nå hastigheter över 30 miles per timme (50 kmh) och hävdar att hastigheten under en viss tid. Deras Stride kan vara så mycket som nio fot (2,7) i längd. De har en lång hals och stora tretåiga fötter, och är starka simmare.

EMU har en utmärkt biologisk anpassning för att hantera värmen i Australien. Den långa, lurviga päls fåglar absorberar solstrålningen effektivt isolering fågeln från värmen. Detta tillåter dem att vara aktiva under dagen, en viktig faktor för överlevnad i den extrema hettan i vildmarken. Vid varm väderlek, kan fågeln byxan också använda sina lungor som en kylande mekanism för sin kropp.

Under parningssäsongen, EMU form tillfällig parning par återstående tillsammans i fem eller sex månader. I maj och juni, lägger honan flera ägg varannan dag som är ungefär tio gånger så stora som hönsägg. Hanen ruvar äggen helt, medan en kvinnlig EMU kan para sig med andra hannar efter hennes ursprungliga om är komplett. Hanar inte äter eller dricker under inkubationstiden, och inte lämnar boet. Efter två månader, kläckning sker och ungarna tas om hand av den vuxna manliga fåglar.

Hatchlings mogna i ungefär ett år, och ofta bor med sina fäder i 18 månader. Livslängden vilda emu är 10-20 år, men i fångenskap exemplar har varit kända för att leva nästan dubbelt så lång. Ungar har gett forskar med det enda spåret av enäggstvillingar bland fåglar, men undersökningar tyder på detta är extremt sällsynt.

aboriginska kulturer har länge jagat EMU för sin päls, kött och påstådda medicinska egenskaper. I slutet av 20th Century, kommersiella höjning av fåglar för kött och läder började i Australien, Nordamerika och Kina. Populariteten av kött tros bero på en låg fetthalt och gamey smak. Emu hamburgare är nu populära produkter på vissa restauranger. I aboriginernas mytologi är solen sägs ha skapats av en EMU ägg kastas in i himlen. Hela Australien, omkring 600 städer, sjöar och landmärken har fått sitt namn för fåglarna, och ett australiskt företag även marknader en linje i EMU öl. Det är en populär symbol för den australiensiska kulturen och en älskad maskot i landet.

är en tasmanska underarter av fåglar tros ha blivit utrotad i mitten av 19th century, men australiska populationer av fågeln är relativt stabil. EMU: s framgång i naturen tillskrivs den stora reproduktion och väl anpassade beteenden. Ändå får fåglar hotas av Gemensamma australiska bränder och människans ingrepp i naturliga intervall. För tillfället har EMU en blomstrande befolkning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.