Vad är en Civet?

En civet är ett däggdjur i familjen Viverridae. Den tropiska djur finns i Asien, Afrika och delar av Medelhavet, och de har länge varit uppskattad av människan som en källa till ett mycket distinkt mysk, även känd som sibetkatt. Sibet mysk används i parfym blandningar för att skapa ett rikt, jordig doft, och även om det kan vara överväldigande på egen hand, kan mysk vara tilltalande när blandas. Civets har också använts som en källa för livsmedel och pälsar, även om dessa metoder är mindre vanliga än de en gång var.

Vid en avslappnad blick, kunde en sibet misstas för en trädlevande utter, eller en konstig sorts katt. Djuren har långsträckta, smala organ, avsmalnande ansikten och långa svansar som ofta är luddig. De är allätare, äter en blandning av skalbaggar, insekter och frukt i sin naturliga miljö. Flesta civets är också nattaktiva och föredrog att vara aktiv på natten. Som ett resultat har de högraffinerade hörsel, lukt, syn och bistå dem i jakt nattetid. Det finns över 20 djurarter som är klassade som civets, inklusive Genets och sibetkatter gillar palmmård . Linsangs och binturongs anses också vara civets. Djuren är nära släkt med katter, även om de två djur familjer är olika. Gillar katter, kommer civets anpassa sig till ett brett spektrum av områden, även om de föredrar att leva i tak i skogsklädda områden. Djuren är mest finns i djungeln, som ger rikliga källor till föda och täckning för dem.

Civets verkar kunna föda året runt, och de bär unga i små kullar. I vissa regioner, kan de visa sig vara till besvär, eftersom de åtnjuter häckande i halmtak. De har korta, starka ben som är väl anpassade till jakt och fiske ibland också, med nonretractable klor för att hjälpa till klättring.

Eftersom civets tenderar att gynna väl skogsbevuxna regionerna och i vissa sibet arter som anses hotade eller på grund av livsmiljöer utfiskning. Många tropiska och subtropiska skogar runt om i världen är kraftigt förvaltas för deras värdefulla timmer och växtmaterial. Som ett resultat, är civets och andra varelser drivs djupare in i skogen, vilket gör sibet observationer mycket mer sällsynt. Eftersom civets är naturligt blyg, är de vanligtvis spåras med hjälp av dolda kameror, och det kan vara svårt att få en korrekt sammanräkning av civets i en region. Detta gör det svårt att avgöra hur många hotade sibet arter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.