Vad är en Billfish?

En Billfish är en fisk med ett avlångt övre käken och nos. Det mest kända exemplet på en Billfish för en del människor är förmodligen svärdfisk, vilka sporter en imponerande käken som ser ut som en tung svärd eller spjut. Billfish arter finns över hela världen, och tyvärr deras populationer är hotade i vissa regioner på grund av kraftigt fiske efter dessa populära mat och fiskar spelet.

Termen "Billfish" används för att beskriva fiska i två familjer: Istiophoridae och Xiphiidae. Istiophoridae omfattar både segelfisk och marlin, två populära spel fisk som finns i regioner som sträcker sig från tropikerna till tempererade områden längre norrut. Familjen Xiphiidae har bara en enda art, Xiphias gladius , annars känd som svärdfisk. Förutom att dela en särskild proposition, Billfish är också generellt sett mycket stark, intelligent fisk. Detta gör dem till ett populärt val som ett spel fisk, eftersom de i regel föreligger en kamp som kan utmana även en skicklig fiskare. Muskelkraft, täta köttet hos vissa arter är också haft som en källa till livsmedel, svärdfisk är förmodligen den mest populära matfisk i Billfish gruppering. Vissa Billfish kan lansera sig upp ur vattnet med sina starka fenor och muskulös organ, som kan vara en syn.

Billfish är också aggressiva, och de är bland de skikt av rovdjur i havet . De kan växa sig vara ganska stora, äter en blandning av mindre fiskar. Några personer har också varit kända för att angripa större fiskar och till och med människor, forskare har rapporterat angrepp på forskning undervattensfarkoster som Billfish har faktiskt begravde sina käkar i fönstret portaler.

Farhågorna överfiske av Billfish har lett till vissa åtgärder runt om i världen för att bevara dessa unika fisk. Många sportfiskare frivilligt delta i fångst och program ut, exempelvis, och flera organisationer spår catch and release uppgifter som sänts in av fiskare. Dessa grupper hoppas att återställa Billfish lager genom att begränsa den årliga skörden, i hopp om att befolkningen kommer att vara mångsidig och stark.

Konsumenter som är oroliga för ett hållbart fiske kan vara bra att söka alternativ till Billfish. Hälleflundra och guldmakrill är både bra alternativ med fast, vitt kött som kan bete sig just like like Billfish kokt. Om hållbart fiske är inte ett stort problem för dig, kanske du vill begränsa ditt intag av Billfish som svärdfisk ändå, eftersom dessa fiskarter bioackumulerande kvicksilver och andra miljögifter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.