Vad är en Bäverråttor?

En Bäverråttor är en stor gnagare hemma i den karibiska övärlden. Hutias klassificeras i familjen Capromyidae, och de finns i ett antal släkten. Minst 26 arter av Bäverråttor har identifierats, de flesta klassas som utdöd. Många levande Bäverråttor arter är i farozonen eller hotade på grund av förstörelsen av livsmiljöer och predation. Besökare till Karibien inte ser ofta hutias, eftersom de är extremt blyg, men flera djurparker och bestånd bevarande hålla kolonier av dessa djur som kan ses, för människor som är intresserade. är dessa djur som klassificeras som cavys, dela egenskaper med andra gnagare från regionen, till exempel marsvin. Liksom andra cavys, har stout hutias mycket organ och stora huvuden och deras svansar är vanligtvis kort och knubbig. De flesta hutias är växtätare och äter växter och vegetabiliska material, men vissa kommer att förbruka mindre insekter och andra små däggdjur, och de bo under jord i områden som kan vara fodrad med växtmaterial för skydd och isolering. De största levande Bäverråttor åtgärder omkring två meter (60 centimeter) lång, med de flesta arterna är mycket mindre. Detta är långt ifrån den numera utdöda Giant Bäverråttor, som skulle kunna nå samma storlek som en björn. Giant Hutias förr användes en näringskälla, man kan väl tänka, och de verkar ha dött ut på grund av mänsklig predation.

Precis som andra däggdjur, de Bäverråttor björnar levande ungar, med modern sjukvård och ta hand om de unga tills de är mogna nog att slå ut i världen på egen hand. Flesta hutias är brunaktig till grå i färgen, med bleka undersidan och mörka ryggar att dölja dem från rovdjur, och de är i allmänhet nattdjur. Sin nattliga vanor låta dem skydd mot rovdjur, och även att dölja från dagens hetta, som kan vara intensiv i Karibien.

p

Hutias hotas av förstörelse av deras naturliga livsmiljö i Västindien för jordbruk och hem konstruktion, och de är också jagas av vissa grupper som en näringskälla. Bäverråttor kött är särskilt populär på Kuba, där det ofta är stuvad och presenteras med pikanta såser. En del biologer arbetar för att bevara den befintliga Bäverråttor art, att utse särskilda områden som reserver för användning av hutias och andra hotade djur, och när det gäller arter som har klassificerats som hotade att döda eller sälja hutias kan straffas med en rejäl böter .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.