Vad är en Alder?

Termen "alder" används för att beskriva träd och buskar i släktet Aldus , som är utspridd över hela den tempererade områden på norra halvklotet. Det finns ett antal användningsområden för al trä, allt från rökning fisk till möbler, och det är en bestående och populära trä, särskilt i USA.

Alders är lövfällande, förlorar sina blad på vintern, och de är också blomningen, med blommor i form av hängen. Hängen är cylindriska grupper av mycket små blommor som ser ut ungefär som hängande, fjäderlätta fingrar, pollen från den manliga hängen når betydligt mindre kvinnliga hängen, som utvecklas till kon-liknande strukturer när de är befruktade. Träden har enkla, tandade blad och tydligt flagig bark som djupt ofta växer urkärnade i äldre exemplar. Dessa träd är medlemmar av familjen Birch, Betulaceae , och de föredrar fuktiga , kalla miljöer. Du kan ofta hitta alarna längs en bäck, till exempel, och en del människor använder träden för att identifiera potentiella källor till grundvatten och fjädrar. Alar är också mycket robust, snabbväxande träd, som kan vara en klar fördel efter en brand eller på skadad mark. I vissa regioner är klibbal planteras för erosionsskydd, för att förhindra förlust av matjord i regioner som har varit utblottad av vegetation. Träden också livsmiljö för fåglar, och de ofta ihop med kvävefixerande bakterier, förbättra jorden där de växer. En särskilt känd mängd av al är den röda alder, som producerar distinkt färgade trä. Virket är i själva verket rött när nyskördade, även om den mognar till en rik gult som det åldras. Många möbler beslutsfattare vill använda rött alder, och det är också väl lämpad för rökning. Hållbarheten hos trä är också en värdefull egenskap, alder trä är resistent mot röta och insekter, varför många människor använt det historiskt i stiftelser.

I Förutom att användas för trä, kan klibbal också planteras för prydnadsändamål. Vissa människor tycker klibbal ganska estetiskt tilltalande, och eftersom de växer snabbt, kan de planteras i ett område där en Privacy Screen anses viktigt. Träden tar väl för beskärning och formning, för människor som vill ha en mer kontrollerad utseende, eller så kan tillåtas växa naturligt, i vilket fall ett snår kommer successivt form.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.