Vad är T? Lting?

T? lting är en gång unikt för islandshäst, en liten hästras som utvecklats på Island för att klara de hårda vintrarna och oländig terräng i detta nordliga land. Eftersom denna gång skiljer sig från promenad, trav, galopp och galopp, är Icelandics kallas "gaited hästar," återspeglar deras extra kompetens. Förutom t? Lting, Icelandics också kan ställa ut den flugskeie eller "flygande tempo. " Nästan alla Icelandics kan t? Lting naturligtvis, även om vissa hästar föredrar trav, och denna gång kan också förfinas genom kompletterande utbildning.

Denna gång är en lateral fyra beat gång, vilket innebär att båda benen på ena sidan gå framåt tillsammans. Det är mycket lik inredningar, hittade en gång i en del amerikanska gaited hästar, men t? Lting skiljer sig något från den klassiska rack. Ägare av Icelandics tenderar att vara särskilt defensiva om skillnaden mellan racket och tölt, men det faktiskt finns skillnader mellan de två gångarter som ofta synlig även för människor som inte fått med gaited hästar. När en häst t? lts, behåller den sin rygg nivå, huvudet upp, välvda halsen, och det lyfter både fram och bak benen högt. Minst en fot på marken hela tiden i t? Lt, och gång är mycket smidig. Icelandics kan också röra sig mycket snabbt, snabbt på? Lt kan vända sig som en galopp, om inte hästen är också skicklig i flygande tempo, då det tenderar att t? Lt lite långsammare.

Det bästa Icelandics t? lt så smidigt att föraren rör sig knappt i sadeln. Vissa åkare vilja att briljera med en kopp fylld med vätska, som visar hur ingen vätska spills under en speciellt smidig t? Lting session. Denna gång är också mycket vätska och granna att titta på, särskilt i en välansade häst, och liksom andra ambling hästens gångarter, är det mycket energieffektiv, vilket innebär att hästen kan behålla gång under en längre tid.

Många islandshästar börja t? lting vid mycket unga år, hingstar och ston i spel, till exempel, kan t? lt i området innan de har någonsin har ridit. Rörelserna kan kräva någon ytterligare utveckling från en ryttare eller tränare, även om vissa ryttare lär sina hästar att öka särskilt hög för utställningsringen. I andra fall kan en isländsk behöver lära sig att t? LT, eftersom det föredrar trav eller gång.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.