Vad är Statice?

Sea lavendel, eller statice, är en stor grupp av växter inom släktet Limonium , som alla har distinkt taggiga blommor och enkla eller flikiga blad. Företrädare för statice familjemedlemmar inte kan påträffas växer över hela världen i storlekar från en fot (30 cm) lång till stora buskar. I allmänhet trivs statice i sandig jord och tål salta våtmarker, så är det ofta finns på kustlinjer, öar, och på andra platser som är för svåra för de flesta växter att trivas i. Av denna anledning är det allmänt odlas i vissa regioner att ge accent färg, samt foder till buketter.

Statice, speciellt engelska Statice, anses ofta är själva sinnebilden torkad blomma. Även blommorna är blommande, de har en delikat PAPPERS yttre skikt och en mjuk uppsättning inre kronblad. Den inre kronblad lämnar, lämnar yttre dem bakom, och ofta torkning naturligtvis på stjälken. Som arbetar med torkade blommor ofta växer statice eftersom det är relativt lätt att ta hand om och blommorna torka så bra. När en spray av statice är redo att torkas, bör skäras med massor av stjälken kvar och hängde upp och ner att torka.

Gardens i oländig mark kan också dra nytta av statice, som lägger rik block av färger som lila, rosa, rött, vitt och ibland orange. En liten grupp statice växter kan planteras för att ge ett stänk av färg, eller större statice buskar kan väljas för rika block av färg. Eftersom statice föredrar mindre idealiska markförhållanden, trädgårdsmästare med rika, friska, bör tät jord lägga sand för att göra marken lerig och tufft för statice. Sorter statice finns trivs i nästan alla väder mot värme från tropikerna till den svala i norra Europa, så kontrollera med din trädgård utbud när man väljer statice att plantera.

De flesta trädgårdsmästare tycker att det är lättast att plantera statice plantor som har uppkommit i kommersiella växthus. Plantorna bör installeras efter den sista frost i sandig, lätt alkalisk jord med god dränering. Statice gillar att bli något torr, och även föredrar full sol. Lägg till kompost eller en långsam släppa gödselmedel till marken för att ge näring åt växterna medan de växer, och skära ned på blommorna med jämna mellanrum för att uppmuntra fler blommande. I slutet av säsongen, årliga sorter statice bör slet ut, medan perenner ska putsas tillbaka till marken så att de inte kommer FÖRFRYSA.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.