Vad är Reeds?

Reeds är fleråriga gräs som är klassiskt kännetecknas av att ha ihåliga stjälkar och breda blad. Dessa gräs vanligtvis växer i våtmarker, och de återfinns överallt tempererade och tropiska regioner i världen, med vissa typer vass som växer i kallare miljöer. Människor har varit att utnyttja vass för en mängd uppgifter från tak till pappersmaskiner i århundraden.

Många använder begreppet för att hänvisa till gräs i släktena Phragmites, Arundo, Glyceria och Phalaris . Termen används också för att diskutera halvgräs såsom papyrus, och det används ibland med hänvisning till cattails också. Alla växter som kallas "vass" delar de egenskaper som anges ovan, där vissa är utbytbara för olika människors användning, medan andra har mycket specifika användningsområden. Papyrus, till exempel, har historiskt använts i pappersmaskiner.

Rörblad vill växa i fuktig jord, våtmarker och grunda vatten. Som vass växer och kolonisera ett område, kommer de att bilda en vass säng. Reed sängar skapa skydd och livsmiljö för ett antal djurarter, och de har också sakta förändra miljön. Ju längre ett rör säng bor, desto mer organiskt material den bygger upp, tills slutligen vassen befinner sig växer på torr mark. Reed sängar används ofta i konstgjorda våtmarker, och de är också användbara för att rita gifter ur förorenad mark, eftersom de kan användas för att binda toxiner och sedan tas bort.

Många fågelskådare vilja besöka områden med omfattande vass sängar, eftersom flera arter återfinns ofta i förening med vass. Naturvårdare vilja uppmuntra utvecklingen av vass sängar av samma skäl. Reed sängar bidrar också till att förebygga översvämningar och förlust av jord i områden där våtmarker har störts av mänsklig aktivitet. Den bladvass är förmodligen den mest kända och vitt distribuerade vass. Gemensamma vass har använts i tak Stråtak i århundraden, och det har också använts för att göra korgar och vass vävda mattor. Gemensamma reeds kan också vara putsade och sköt göra rå kol pennor eller stålpennor, och de kan pulped att göra en grov form av papper, liksom.

röret som lånar ut sitt namn till vass i musikinstrument är Arundo Donax , jätten vassen. Den härstammar från Medelhavsområdet, även om den har sedan spridit sig till andra regioner i världen, tack vare mänsklig odling. Som namnet antyder, kan detta vassen växa sig vara ganska stort, och det är också känt för sin otroligt snabba tillväxt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.