Vad är Pacing?

Pacing är en lateral två beat gait visas av hästar och andra djur, såsom kameldjur. Som en allmän regel ska ett djur takt inte om det kommer från en art eller ras som steg naturligt, bland hästar, är det Standardbred förmodligen mest känd för sin förmåga pacing, även om några andra raser takt också. Pacers, som hästar som kan takten är kända, är ofta mycket uppskattad för sin förmåga att utföra detta något ovanliga rörelser. När hästar takt, de tar båda benen på ena sidan av kroppen framåt samtidigt . Detta leder till att rotera för ryttare som kan bli väldigt dåligt på höga hastigheter, så ridhästar är ofta utbildade för att takten långsammare, större njutning hos föraren. Vid varje given tidpunkt när en häst är pacing, minst två ben är i kontakt med marken, och hästen kan täcka mycket mark, särskilt om man har långa ben.

Denna gång ligger mellan en trav och galopp i hastighet. Hästar som kan takten sägs vara "gaited hästar," som återspeglar att de är kapabla till en gång efter det välbekanta promenad, trav, galopp och galopp. Pacing i allmänhet uppmuntras i raser som föds upp för att köra, med Standardbreds också tävlade på takten under selen tävlingar.

Bland hästar som används för ridning, är den isländska en välkänd Pacer. Icelandics har en gång kallat Skeie , eller "flygande takt", som faktiskt är ganska bekvämt att sitta, trots hastigheten. Inte alla Icelandics utveckla denna gång, och några utveckla en långsammare version, känd som "grisen takt", som allmänt anses önskvärt.

På hästar som har en naturlig förmåga att takten måste egenskap ofta tas ut. Vissa lärare använder speciella skoning eller redskap för att uppmuntra sina hästar till tempo och när gång har fastställts, de arbetar på raffinera. När det gäller hästar som används i racing, måste takten utvecklas så att det är tillräckligt snabba för hästen att vinna, men inte glida in i en galopp eller galopp, och uthållighet av hästen skall också byggas upp så att kan konkurrera på långa drag. I ridhästar, utveckling av pacing förmågor är inriktat på att göra gångstil så smidig som möjligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.