Vad är Mushing?

Mushing är praxis att utnyttja hundar till en släde för rekreation eller transport. Det kan också utövas som en tävlingsidrott. Termen mushing kommer från samtal som används för att egga hundarna-"Mush!" Det tros härröra från den franska marche , som betyder "gå" eller "run", men "Hut!" är mer vanligt hörde samtalet på sporten mushing dag.

Naturligtvis är mushing endast utövas i områden med betydande snöfall, även om en form av torra mushing, kallas Carting , även existerar. Mushing är mest populära i Nordamerika och Europa, och det är staten sport i Alaska. Mushing som idrott förknippas med några organisera organ, såsom International Federation of Sleddog Sports (IFSS). Supportrar hoppas att få mushing en plats i vinter-OS. Många praktiken också mushing bara för kul och motion, snarare än ett konkurrenskraftigt. P

Hundar är inte längre används ofta för transporter, men en del föredrar dem till mer moderna lösningar, som snöskotrar. De som använder mushing som en praktisk form av transport i snön är mer bekväm med hundar än med en maskin och hitta hundarna mer tillförlitlig. De kan också ge sällskap på en lång, ensam resa genom snön.

Mushing kan använda sig av olika utnyttjande konfigurationer. Flesta raser använda hundar utnyttjas i par, som hästar drar en vagn eller Tomtens renar. Alternativt kan de utnyttjas i en enda rad. På Grönland är hundarna varje tanke på deras egen ledande och dra släden i en fläkt formation. Denna typ av sele ger hundarna mer utrymme att manövrera, men det är inte praktiskt i områden med träd. Om terrängen är ojämn eller täckt med vassa is, eller om resan blir lång, är de hundar som med tossor för att skydda sina fötter. mår hundarna på en mushing lag indelade i grupper beroende på deras funktion i teamet och deras placering, ungefär som idrottare i en lagsport. Bly hundar är på framsidan av selen. De är ansvariga för att hitta spåret och att bestämma takten för resten av teamet. Det kan finnas en eller två leder hundar i ett team. I sällsynta fall kan det leda hunden outnyttjad.

Swing hundar , nästa ner på linjen, är ansvariga för att leda hundarna bakom dem runt svängar. Team hundar är nästa. De följer de andra hundarna och tjänar till att lägga kraft till teamet. Denna position är valfritt. Slutligen hjul hundar är närmast släden. Hundar i denna position måste vara stark och kunna tolerera släden bakom dem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.