Vad är Kelp?

Kelp är en typ av tång eller alger som tillhör ordning Laminariales. Om dess utseende liknar växter, är det tekniskt inte är en växt, men en Protister. Det finns många olika typer av kelp, som utgör omkring 30 släkten.

Kelp växer i vattnet kelp skogar, i grunt, klart vatten kallare än 68 ° F (20 ° C). Den växer snabbt och erbjuder mat och skydd för det marina livet. Kelp är igenkännliga som tång du kanske har sett på en tur till stranden. Det är förankrad i havsbotten genom en struktur som kallas GREPP , och de flesta av dess kropp liknar en stam med blad, korrekt kallas en Post med blad . Kelp också dragen luftfyllda blåsor som gör att resten av kroppen flyta och föra bladlika blad på vattenytan.

människor genom historien har hittat många användningsområden för kelp. Soda, en gång vid förbränning kelp, är en huvudingrediens i glas och tvål. Alginat, en kolhydrat som skördas från kelp, används som förtjockningsmedel i tandkräm, glass, gelé och andra produkter. Vissa arter av kelp används också i vissa kök, särskilt japanska köket, eller som organiskt gödningsmedel.

Kelp är en mycket mångsidig ingrediens i livsmedel. Den kan användas som en smaktillsats, en Garnera, en grönsak, eller ett mellanmål mat. Torkade blad av Kelp används ofta för att linda sushi och andra livsmedel. Kelp har en distinkt smak och är både dekorativ och smakrika.

Även soda kan nu tillverkas i ett labb, kelp var en gång världens största källa av mineral . Scottish Highlanders fördrivits från sina traditionella odlingar hela 18th och 19th århundradena ibland vände kelp aska skörd att försörja sig. Även branschen slutligen kollapsade fortfarande kelp ett vanligt gödselmedel i Skottland.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.