Vad är Jojoba?

Jojoba är en växt i de torra regionerna i USA och Mexiko. Denna anläggning ger viktiga foder för många vilda djur i denna region, och det är även kommersiellt viktiga, tack vare den producerade vax och lagras i dess frön. Jojobavax, även känd som jojobaolja, används i en mängd olika tillämpningar, från kosmetika till industriella smörjmedel, och det är mycket likartad i sammansättning kaskelot olja, en produkt som blir allt svårare att få tag på.

jojoba (uttalas ho-ho-ba) Anläggningen är en buske med ovala blad läderartade och små gula blommor. Anläggningen är konstruerad för att trivas i torra klimat, så det är mycket vatten-effektiva och bra på att lagra energi för torra perioder. Den jojobavax är växtens sätt att lagra fett som kan användas för energiproduktion. Som många andra öken växter, jojoba titta slags tilltufsad och scraggly, men den vänder sig till ett antal djur. Medan fröna är svårt för de flesta öken djur att smälta, blad, kvistar och bark är alla helt ätliga, och de gör lockande tilltugg för många varelser. Människor kan tekniskt äta fröna, men de flesta gör det inte, eftersom vaxet gör fröna ganska obehagliga, och fungerar också som ett laxermedel, som kan vara önskvärda. När raffinerade vax som är luktfri och klar, och det kan användas i en mängd olika sätt. Återfuktning och andra kosmetiska produkter använder ofta jojobaolja, och den kan även användas som bärare olja för dofter. Eftersom det inte så att de bryts, är jojobaolja mindre sannolikt att härskna i lager, vilket gör det lockande för massage oljor och krämer kropp. Jojobaolja kan också användas som en makeup remover, och en komponent i kall grädde.

Alla dessa egenskaper gör också jojobaolja populära ur ett industriellt perspektiv, där det kan användas som smörjmedel, källa för alternativa bränslen, och potentiella svampmedel. Vax kan också förädlas till andra produkter, såsom estrar och alkoholer, som kan användas på olika sätt.

Tack vare dess kommersiella värde, jojoba odlas i många torra regioner i världen, inklusive Mellanöstern. Det är en mycket härdig och pålitlig gröda, vilket gör den tilltalande i regioner där människor kan kämpa för att dryga en levande från magra jordar och torra förhållanden. Jojoba är också i mycket hög efterfrågan, vilket gör det en lönsam gröda för personer som förvaltar det väl.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.