Vad är Howlite?

Howlite, vetenskapligt kallas kalcium borosilikat hydroxid, är ett silikatmineral ofta används för att replikera turkos. I naturen är stenen vit eller grå med mörka ränder. Trots att mineral är ofta legitimt säljs, är det ibland pantat av återförsäljare som riktiga turkos, vilket höjer priset avsevärt.

upptäcktes Mineral och vilka namnges efter Henry Hur en 19th century kanadensisk geolog. Initial avlagringar av howlite hittades i Hur hemland Nova Scotia, men har sedan dess upptäckt i södra Kalifornien också. Mineral är numera allmänt bryts för användning som en imitation sten, även om vissa New Age metoder använder ofärgade stenar för meditation.

Mineral har en porös struktur som gör det möjligt att acceptera färgämnen ovanligt väl. På grund av den karakteristiska streck finns i turkos, gör howlite ett utmärkt substitut. Mohs skala hårdhet av mineral är bara 3,5, betydligt lägre än genomsnittet turkos hårdhet 5-6. Detta betyg betyder att imitation är mer sannolikt att repas eller brustna än den autentiska sten.

Än denna skillnad, de två stenarna är nästan identiska, och vissa menar att även juvelerare har svårt att berätta för dem från varandra i avsaknad av ultraviolett (UV) testning. I UV tester verkar howlite ofta avger färgade lysrör lyser. Det löser sig också snabbt i saltsyra utan att orsaka bubblande, kommer något turkos inte.

Under senare år har howlite använts som ersättning för flera andra mineraler. Den likaledes streaky lapis lazuli är en mycket mörkare blå än turkos, men howlite är porös yta kan suga upp tillräckligt med färg för att göra en värdig ersättare. Mineral också kan färgas för att göra en utmärkt imitation av röda koraller. Det sistnämnda användning har orsakat stor glädje bland miljöaktivister, som insamling av korall för kommersiella ändamål har visat sig orsaka allvarliga och bestående skador på vattnet ekosystem.

Enligt vissa meditation formulär som använder kristaller som fokuspunkter kan ofärgade howlite vara ett utmärkt sätt för koncentration. Vissa anser att det är mycket avstressande och rekommenderas som ett sätt att lugna sömnlöshet. Vissa crystal användare tyder på att mineralet hjälper nivåer balans kalcium i kroppen, och fungerar som ett absorberande för negativ energi. Det är också sagt att motsvara Stjärntecken Tvillingarna.

Howlite påträffas ofta färgade och ristade in siffror eller smycken. Som en turkos substitut, är det ofta billigare än en verklig turkos. Om du gillar Native American smycken stilar, är mineral ofta används i stället för traditionella stenar. Många nätföretag utföra bitar snidade från mineral, med enkla armband och hängsmycken börjar runt $ 15 US Dollars. Om du letar efter skönheten i turkos, lapis eller röda koraller, utan kostnad, anser värdigt substitut att även experter som inte känner igen som unauthentic.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.