Vad är Flint?

Flint är en väldigt hård och varaktig form av kvarts. Den har använts av människor i tusentals år för att göra verktyg och bygga väggar, bland många andra saker. Flera stora källor till flinta återfinns på norra halvklotet, och mineral har ett antal moderna industriella ändamål. Förutom att vara inkluderade inuti många saker, flinta kan också köpas i obehandlad form, ofta från hobbyutövaren affärer och rock visar.

Officiellt, flinta klassificeras som en kalcedon. En kalcedon är en cryptocrystalline form av kvarts och ett antal mineraler, bl. a. agat och karneol är också klassificerade som chalcedonies. Termen "cryptocrystalline" avser den form som kristaller av silikat i berget tar. Trots att berget är tekniskt kristallina de enskilda kristallerna är så små att de bara kan särskiljas med hjälp av ett mikroskop, till skillnad från större kristallina quartzes såsom ametist. Som många stenar, är flinta en sedimentära bergarter bildades under ett antal århundraden från ett urval av komprimerad sediment. Mineralet kan variera i färg från nästan vitt till svart, även om det tenderar att vara primärt grå. Den extrema hårdhet av flinta har blivit en populär mineral för ett sortiment av uppgifter, eftersom det inte lätt att bryta. Tidiga människor som flinta för att göra verktyg som yxor och pilspetsar.

Flint också har en annan unik egenskap som många människor känner till. Då slog mot stål, flinta kommer att generera en gnista genom att bryta bort en liten bit av stål och värme och orsakar det stål som antänds, äter syret i luften. Trots att göra upp eld med flinta och stål kan vara besvärlig, är det möjligt, och flinta även ingår i enheter som tändare, där man kombinerar med stål ovanför en stabil energikälla för att göra en eld.

Flint innebär några risker för människan, eftersom det inte består av giftiga ämnen. Däremot kan kanter brutna bitar av flinta vara knivskarp, så bör försiktighet iakttas vid hantering av flinta. I områden där flinta förekommer i naturen, en nedgång på bruten flinta kan vara ganska smärtsamt, och bergen har varit känt för snitt cykeldäck och lätta byxor, liksom. Flint är speciellt vanligt runt fyndigheter av kalk, så att folk bör vara försiktig med att gå barfota eller deltar i grov spela i regioner i världen med känd krita inlåning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.