Vad är Fältspat?

fältspat är en allmänt hållen för en mycket stor grupp av mineraler som är mycket rika på jorden. Omkring 60% av jordskorpan består av fältspat, faktiskt, och dessa mineraler har många användningsområden för människor, allt från skur lösningar till glas. Chansen är stor att du förmodligen tittar på något som innehåller fältspat just nu, men du kanske inte känner till detta, eftersom dessa mineraler är så allmänt förekommande i den industriella världen. Världen, de främsta källorna till kommersiella fältspat är Italien, Turkiet, Kina och Thailand. Det utmärkande draget av mineral i fältspat grupp är att de består av silikater av aluminium blandas med andra metaller såsom kalium, kalcium, natrium, och ibland barium. Sammansättningen av en enskild del av fältspat bestämmer dess kemiska egenskaper och vilken färg det blir, men det har likheter med andra fältspat, som en kristallstruktur. Innan fältspat kan användas i en industriell process, måste det vara profilerade för att bestämma dess kemiska sammansättning, eftersom olika fältspat kommer naturligtvis att bete sig annorlunda. p

Många fältspat bildas i Magma, kristalliserande ut som magma svalnar, gör fältspat en vulkaniska berg. Fältspat förekommer också i form av venerna i andra bergarter bildas genom processer av tryck, klassificera det som en metamorfa berg också. Fältspat förekommer ibland i sedimentära bergarter också. Oavsett om den process som ledde till bildandet av fältspat, feldspathic rocks innehålla kantiga kristaller. i jorden, är en av fältspat viktiga roller i lerformationer, eftersom materialet väder, omvandlar den till lera. Människor använder fältspat i keramik-och glastillverkning, och det är också läggas till skurpulver och används som fyllnadsmaterial i ett brett spektrum av produkter. Vissa fältspat är ganska attraktiva, vilket leder människor att använda dem som halvädla ädelstenar, eftersom de kan polera upp ganska fint, och fältspat används också för att göra dekorativa accenter på byggnader och monument. Fältspat kan också användas till i dag olika material, med olika metoder beroende på vilken typ av fältspat.

Många naturhistoriska museer hålla flera utmärkta exempel på olika typer av fältspat i en rad olika färger och storlekar. Prövningen av en sådan display kan ge dig en god uppfattning om mångfalden av detta mineral grupp, som finns i marken vandrar vi på de glasögon vi dricker ur, och i en stor mängd andra material också, allt från kakel injekteringsbruk till toaletter .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.