Vad är Cork?

Kork är ett material som växer allteftersom bark från korkek träd. Mer än hälften av världens kork har sitt ursprung i södra Portugal.

Barken av korkek träd avverkas ungefär var 9 eller 10 år, och det är tillåtet att torka i 1 till 2 år. Därefter kokas för att ta bort eventuella toxiner eller andra skadliga ämnen, och då är graderad och skär. Efter en slutlig rengöring och torkning, är korken sorterad och klar för användning. P

Cork används mest för proppar vinflaska, men det kan också hittas i anslagstavlor, flytredskap och klinkers. Worldwide kork efterfrågan ökar främst på grund av ökad vinkonsumtion. Ramp upp kork, är dock en lång process eftersom korkträd kan bara skördas ungefär en gång per årtionde. Syntetisk kork har utvecklats för att tillfredsställa den växande efterfrågan.

Vad är en Corkage avgift? En Corkage avgift är en avgift tas ut av en restaurang som serverar en flaska vin som införs av kunden. Avgiften är avsedd att kompensera restaurangen för alla följande: öppnandet servera vinet, städning glasögon, och kanske viktigast, förlorade intäkter från vinförsäljningen. Corkage avgifter varierar från restaurang till restaurang, och fastän de kan vara mycket höga, de brukar sväva runt $ 10 och $ 15.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.