Vad är Bamboo?

Bamboo är en växt, ofta odlas i Asien. Det är en typ av gräs med en hård, Woody, ihåliga stam. Det finns flera sorter av bambu, vissa är så korta som en fot (30 cm) i höjd medan andra kan bli upp till tio gånger så storlek. Roten strukturer bambu plantor varierar och de är ofta vetenskapligt klassificerade av root typ. Många olika klimat stöd bambu, men det är ofta förknippat med tropikerna. är Bamboo ofta används som näringskälla. Bamboo har en krispig konsistens och lätt, söt smak. Det förutsätter i allmänhet den variant av ingredienserna den kombineras med, så bambuskott ofta används som fyllnadsmedel i asiatisk matlagning. Medan vissa bambu kan ätas rå, måste vissa sorter kokas för att ta bort vissa giftiga ämnen. The Giant Panda har det också, pandor livnär sig nästan helt på bambu plantor.

Bambu används också som konstruktionsmaterial. Det är ett oerhört hårt ämne, även om det bör vara kemiskt behandlade för att förhindra insektsangrepp och röta. Eftersom det är ett snabbt växande gräs och kan växa i täta förhållanden, anses det en av de bästa förnybara resurser på planeten. Bambu användes för att skapa de tidigaste hängbroar i Kina och idag används i olika byggprojekt. Det har också använts för hantverk båtar, zeppelinare och flygplan.

Bambu används också för att göra olika bohag. Du kan hitta möbler, servis, sportartiklar, smycken och handväskor består av det. Det har också använts för golvbeläggning, skärbrädor, vindspel och nästan alla andra vara som vanligt gjord av trä.

Bambu är ett vackert landskap växt och används ofta för att skapa en Privacy Screen. Det måste dock vara planterad med en bambu specifik rot hinder så att det inte sprids till andra områden. Den förökar sig så snabbt som det växer så att det snabbt kan ta över en trädgård.

Det är viktigt att notera att "Lucky Bamboo" många människor växer i sin hem egentligen inte är en medlem av bambu familj, utan det är en Dracaena, en lättodlad krukväxt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.