Vad är Abalone?

abalone är en läcker snäckor finns i de flesta av haven i världen och erkänd som en kulinarisk behandla bland de japanska och boende på västkusten i USA, bland annat. På grund av oro över skörd, många nationer har gränser för hur många Abalone kan tas, och några företagare har öppnat Abalone gårdar så att de kan skördas och säljas lagligt. Liksom andra ätbara snäckor, den del av abalone som äts är den stora muskulösa fot, som utgör majoriteten av kroppen av abalone. En Abalone är en univalve, vilket innebär att den har ett skal, snarare än två symmetriska skal, som med musslor och ostron. Skalet av en Abalone är en något flatted virvel, liknande ett öra, med en något förhöjd spets i mitten av spiralen. Längs ena kanten på skalet finns små hål för att stödja andning, och Abalone döljer sig innanför skalet, klamrar sig fast på stenar med foten medan den söker efter alger och andra näringskällor. Om abalone kan utgjordes från en klippa, är hela undersidan av foten bar. Insidan av en Abalone skal liknar pärlemor, och används ofta ornamentally i smycken och inlägg, medan utsidan av tanken är rödbrun i färgen. Flesta abalone värd sjögräs och små mollusker på deras skal för kamouflage.

Abalone återge genom att släppa ägg eller sperma i öppet vatten. Vanligtvis, att stora grupper av abalone samlas på ett enda ställe att göra detta, öka förändring av befruktningen. De befruktade äggen form larv kallas veligers, som driver i havet för cirka två veckor innan de utvecklas till baby abalone och söka upp stenar för att lämna sina hem på. Om de tillåts växa till mognad, kan Abalone bli ganska stora, och kommer att utveckla intressanta ocklusioner med skal, som en följd av möten med stenar och andra organismer. I många regioner finns det en storleksgräns på abalone att förhindra att skörden av unga exemplar. Storleksgränsen varierar beroende på lokala regler, och många områden har också en övergripande fånga gräns som en fiskare inte får överstiga en säsong. Odlad abalone omfattas inte av dessa regler. I alla fall, när en Abalone har pried från en klippa, det Abalone själv måste avlägsnas från skalet och putsade, lämnar ätbara foten bakom.

Eftersom foten är en muskel, måste det tenderized innan de äts. De flesta kockar MÖRA foten hela genom att angripa den med klubbor innan det skivas tunt och bultande det igen. En klassisk metod för Abalone förberedelse innebär bageriprodukter och stekning, men några äventyrliga kockar lägga till pastasåser eller göra abalone sushi med de rika vita köttet. Panerad och stekt Abalone är delikat varm eller kall serveras med en klyfta citron, och är en populär mat under abalone säsong i Kalifornien i synnerhet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.