Vad Straw?

Straw består av torkade stjälkar av växter, framför allt spannmål. Även om det är en jordbruksprodukt biprodukt, snarare än en primär gröda, har ett brett användningsområde. Människor har varit att utnyttja halm i tusentals år för allt från djurströ till konst, och det produceras i länder över hela världen för en mängd olika syften. Konsumenter kan köpa halm eller produkter tillverkade av halm på alla möjliga platser, från foder butiker till affärer tillägnad hög modedesigners. är Spannmål odlas för sina näringsrikt frön som samlas in genom att skära säden när den har mognat och tröskning det att extrahera användbara frön. Straw är materialet kvar. Normalt är halm får helt torrt och då är det packas i balar som lätt kan transporteras till marknaden. Halm kan också stuvat i kärvar, särskilt om det kommer att vävas eller omvandlas till Stråtak.

Hushåll kan halm användas som byggnadsmaterial då de blandas med jord och lera, och det har också traditionellt använts som isolering i trä inramad hem. Halm kan också användas för att skapa ett halmtak, och det kan vävas in i golvbeläggningar och tapeter. Halm kan också i flätade korgar och användas för att saker sängar och kuddar.

stråhattar är vanliga i många delar av världen, och fibrer halm kan också användas för att göra skyddskläder, eller historiskt på linjen rustning och axelremmar för bearbetning av djur. Människor har också traditionellt använts halm som djurströ, att hålla hovdjur från att komma i direkt kontakt med golvet, och att isolera stallet. Högre betyg av halm kan användas för att komplettera kosten för djur, särskilt på vintern när foder inte kan vara lätt tillgänglig.

I erosionsskydd, halm kan vara mycket användbara. Mattor av halm kan sträckas över områden som är utsatta på bilderna för att hjälpa jorden stannar på plats, eller halm kan spridas på ett lerigt område för att förhindra matjord avrinning. Balar av halm har också använts som hinder för att förebygga översvämningar, eller som tillfälliga stängsel för djur. En robust halm balen gör också en stor bågskytte mål, eller halm kan användas för att saker siffror för vapen praxis, eller för användning som fågelskrämmor. Många har också traditionellt gjort dekorativa hantverk med halm, varav vissa kan vara ganska vacker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.