Vad Sjukdomstillstånd som kan orsaka My Dog gå i Circles?

Även om det är vanligt för valpar att jaga sin svans och inte ens för fullvuxna hundar skall slänga runt i vilda vändningar är det inte normalt beteende för en valp eller hund att gå i cirklar. När en hund börjar gå i cirklar, föreslås en allvarlig skada och en veterinär skall omedelbart underrättas. Några av de förhållanden som kan orsaka att din hund att gå i cirklar omfatta systemisk lupus erythematosus (SLE), valpsjuka och neosporosis.

Neosporosis är en potentiellt dödlig sjukdom som sprids genom parasiter som finns i vissa råa kött. Höga och låga temperaturer döda parasiten, så frysa eller matlagning köttet kan förebygga sjukdomen. Men det är aldrig en bra idé att ge din hund rått kött av något slag även om det har varit fryst först.

Symtom på neosporosis inkluderar hunden börjar gå i cirklar och huvudet börjar hänga ned åt sidan. Hunden kan kollapsa efter att han eller hon går i cirklar som neosporosis påverkar musklerna och ryggmärgen. Neosporosis kan orsaka hjärnskador, förlamning och död.

Valpsjuka kan också orsaka en hund att plötsligt gå i cirklar och sedan kollapsa. Valpsjuka är en virussjukdom som vanligen börjar med en luftvägarna och lunginflammation. Det senare stadiet av valpsjuka orsakar ofta neurologiska skador som leder till förlamning, ryckningar i muskler och en benägenhet att gå i cirklar.

Hundar med valpsjuka kan ha en rinnande och verkar okoordinerade i sina rörelser oavsett om de går i cirklar. Andra tecken på valpsjuka kan vara aggression, letargi, vandring och överdriven törst. Hundar är mest sannolikt att få valpsjuka från kontakt med andra hundar med vätska leds genom hostningar och nysningar. Valpar är särskilt mottagliga för att få valpsjuka och många veterinärer rekommenderade vaccinationer började redan i tidig ålder.

SLE är en form av lupus som har en hel kropp effekt och kan orsaka artrit och muskelsvaghet liksom många andra symptom såsom feber och njursjukdom. SLE kan vara en svår sjukdom att diagnostisera eftersom det kan verka som om många andra sjukdomar. En veterinär kan ställa en diagnos på SLE genom att använda ett visst blodprov.

Tidiga tecken på SLE inkluderar förlamning och hälta utöver plötsligt börjar gå i cirklar. SLE är ofta förvärras av exponering för solljus på grund av ultraviolett (UV) strålar. Hundraser anses vara mest mottagliga för SLE grund av en genetisk predisposition märks det tyska herden, Shetland Sheepdog, Collie, Pudel, Beagle, Afghanhund och irländsk setter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.