Är det sant att många stora städer Ban djurslag i City Limits?

Många större städer och stora städer runt om i världen, särskilt i USA, förbud boskap inom stadens gränser. Det finns flera skäl att förbjuda djur, men det primära frågor har att göra med ljud och dofter i samband med boskap, tillsammans med potentiella risker för folkhälsan och sannolikheten för djurplågeri. I vissa städer är beslutet att förbjuda djur kraftfullt motstånd från medborgarna, som vill kunna hålla några husdjur på en stad mycket som sällskapsdjur eller potentiella källor mat. Om djur upptäcks inom ramen för en stad där det är förbjudet, får staden konfiskera djuren eller för ägaren att flytta dem.

frågan om buller och lukt som rör djur är enorma. Under större delen av mänsklighetens historia, människor och boskap har bott tillsammans i städer som ofta trångt, smutsigt och bullrigt. Gödsel samlats på gatorna, och folk hade svårt att sova på grund av kluckande av kycklingar och andra diverse ljud Barnyard. Lukten av begränsat boskap kan också vara ganska enorm, särskilt om djuren inte blir väl omhändertagna. Även i det tjugonde århundradet, var frågan om djurens gödsel på gatorna tillräckligt allvarligt för flera städer, däribland New York, att passera förordningar i fråga om bortskaffande av gödsel för att slutligen förbjuda djur helt och hållet.

Valet att förbjuda djur är också nära anknytning till folkhälsan. Lämnas därhän, kan djuren förorena luft och stadens vatten utöver lukta obehagligt och göra en enda röra. Boskap bära ofta sjukdomar som kan smitta människor, såsom virulenta stammar av influensa och bakterier som Escherichia coli . Speciellt i trånga förhållanden kan dessa hälsorisker föröka sig och infektera en stor befolkning. Genom att begränsa boskap till fler ställen på landsbygden med en lag om förbud mot boskap, städer hoppas få behålla sin befolkning säker från epidemier.

Slutligen, många städer har vuxit oroar djur grymhet, att så många nationer har börjat inse att djurplågeri är en allvarlig fråga som bör behandlas och straffas. Som svar på denna fråga har många städer infört lagstiftning för att förbjuda djur som en del av en övergripande satsning för att minska djurplågeriet. Boskap i städerna är ofta förvaras farligt, som ohälsosamma förhållanden bedöms vara grym mot djuren, och vissa ökända djuret hoarders har hållit boskap under fruktansvärda förhållanden inom stadens gränser. Även om en kommun inte kan sätta stopp för djurplågeri när man väljer att förbjuda djur, kan det bidra till att minska risken genom att säkerställa att djur är inrymt i förhållanden som är mer lämpliga, såsom rymliga hagar för hästar, snarare än partier stad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.