Vad galopperar?

galopperande är den snabbaste av hästens gångarter, hästar kan uppnå hastigheter på upp till 30 miles i timmen (50 kilometer i timmen) på galopp. Normalt denna gång kan endast uppnås under en kort tid, eftersom det kräver en enorm mängd energi. Fans av hästkapplöpningar har sett hästar arbetat vid galopp, eftersom denna gång är klassiskt används i racing, och galopperande används också inom jakt och i utställningsringen. Som regel är detta en gång för avancerade åkare bara, eftersom det är svårt att kontrollera en häst i galopp. Det är en fyra slå gång där benen förlängs så långt som möjligt skall täcka marken. Det är mycket lik de tre slå galopp, förutom att galopp kräver ännu mer makt från bakbenen. I naturen utvecklades denna gång utan tvekan att tillåta hästarna att komma snabbt från rovdjur, vilket är anledningen till att det bygger på en explosion av hastighet, snarare än uthållighet. Målet är att komma bort från en farlig plats, snarare än att hålla upp ett hållbart flyg. Om du tittar på en video av en galopperande häst i slow motion, kan du se att det galopp ingår ett moment av suspension, där alla fyra benen är igång. Vid tidpunkten för fjädring, benen är böjda under kroppen på hästen, mitt framför hästen landar ett bakben och lyfter med explosiv kraft, sträcker frambenen så långt som möjligt att gå framåt.

Till skillnad från trav och galopp, i galopp i huvudsak bara har en hastighet. Några visa hästar får lära sig att visa galopp i handen, en mer kontrollerad form av galopp, men generellt är hästar galopperar antingen eller cantering.

Sitting galopp är knepigt. De flesta ryttare anta en två-punkten, där kroppen tar upp något under sadeln och lutade sig fram över hästen efter balans. Det tar tid att lära sig att sitta denna gång säkert, och för att kontrollera en häst i galopp, en obalanserad ryttare eller en ryttare som saknar kontroll kan konstatera att ett galopp förvandlas till en sprint som inte kan kontrolleras förrän hästen slut på energi, och detta är inte önskvärt. Som allmän regel bör ryttare bli väldigt bekväm med galopp innan skjuta gång i galopp, och många ryttare prova galoppera på bly linje först, så att någon annan att styra hästen samtidigt som de lär sig att sitta i gång ordentligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.