Vad är sandmyggor?

sandmyggor eller sand flugor minut bitande insekter i den ordning Diptera, som omfattar den sanna flugor. "FJÄRILSMYGGA" är inte en teknisk term, utan snarare ett gemensamt namn som tillämpas på en mycket varierad grupp av flugor. Dessa flugor finns i tropiska och subtropiska områden i världen, oftast i sandiga områden, och några av dem bära sjukdomar, vilket gör dem en risk för folkhälsan förutom ett irritationsmoment.

Människor i allmänhet hänvisa till någon små, bitande flyga som FJÄRILSMYGGA. Vanligtvis enda kvinnliga sandmyggor faktiskt bita, med hjälp av proteiner i blodet som de samlar in för att bygga sina ägg. Flesta sandmyggor är extremt små, vilket leder till vanliga namn som "ingen ser" UMS "eller" punkies. "Sandmyggor kallas även sandfleas, knott sand, eller chitras. Livscykeln för en FJÄRILSMYGGA kräver en fuktig plats att lägga ägg, så sandmyggor är särskilt vanligt inom områden som havsstranden.

bettet av en FJÄRILSMYGGA kan vara krävande. Även om dessa djur är små, de biter ofta tillslag och ett område med svullnad kan finnas runt bettet. Vissa personer får allergiska reaktioner när biten av sandmyggor, och de kan utveckla nässelutslag, andningsproblem eller andra symtom allergi. För det mesta, det biter smärtsamma, men inte farliga. Dock vissa FJÄRILSMYGGA arter bära sjukdomar som leishmaniasis, vilket kan innebära problem för deras offer. Kan en kliande FJÄRILSMYGGA bita bli tröstad med trollhassel eller liknande adstringerande. Tillämpningar av is och hydrokortison kräm kan bidra till att minska svullnad och klåda. Aspirin kan också lätt inflammation. Människor borde försöka undvika repor på FJÄRILSMYGGA biter, eftersom repor kan öppna bett, skapa ett litet sår som skulle vara mottagliga för infektioner. I de områden där sandmyggor bära sjukdomar såsom Afrika och Mellanöstern, de flesta försöker att undvika att bli biten. Insekticider kan hjälpa till att avskräcka sandmyggor, så kan användningen av citronella ljus. Eftersom sandmyggor är mest aktiva på natten, kring en utomhus parti med citronella ljus kan skydda gästerna samtidigt som inredningen. Under sömnen, kan insektsnät och fönster skärmar hålla sandmyggor utanför hemmet eller tält.

för resenärer är medveten om FJÄRILSMYGGA biter är en bra idé. Om ett medicinskt problem uppstår senare, kan det vara till nytta för läkare att veta att patienten blev biten av en FJÄRILSMYGGA när du reser. Utan denna information kan läkaren ta längre tid att komma fram till en diagnos och behandlingsplan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.