Vad är påfågel?

Peafowl är stora fåglar i fasan familjen, och de har varit domesticerade under århundraden både att äta och för deras värde som dekorativa fåglar. Det finns två påfågel arter, Pavo cristatus och Pavo muticus , som har flera underarter, med biologer misstänka att fler kommer att identifieras. Förutom de två primära artgrupper, det finns många variationer ut för av uppfödare, vilket ger en lång rad fjäderdräkt färger inklusive slående vit påfågel och flammigt pied påfågel.

hannen, The Peacock, har en förbluffande tåg i stjärtfjädrarna som kan ställas upp för visning eller för att skrämma bort inkräktare. Fjädrarna är extremt långa, med särskiljande ögonen på sin spets, en markant kontrast från matt fjäderdräkt som PÅFÅGELSHÖNA. Bebisar kallas peachicks. Den korrekta allomfattande ord att använda när man diskuterar fåglar i allmänhet är påfågel, snarare än påfåglar, eftersom detta ord avser endast manlig fåglar. Som många andra främst fåglar marken bostaden, påfågel har sporrar för själv försvar på benen. I deras naturliga miljö, påfågel bor i skogen, häckar på marken och födosök för livsmedelsprodukter såsom insekter, greener, och frukt. På natten, påfågel typiskt hitta en sovplats för att undvika markbaserade predation medan de sover. Den peahens kan bli extremt aggressiva medan vaktar boet, och även om de inte har displayen förmågor som påfåglar göra, de kan pusta upp sin fjäderdräkt att se större och mer hotande. I Indien Pavo cristatus är den nationella fågel, och det är en viktig del av nöjet trädgårdar och dekorativa konstverk. Många indiska textilier härma karaktäristiska ögonen på en påfågel svans, och fåglarna är mycket uppskattad, särskilt i sällsynta färg mutationer såsom vita. Fåglarna är ibland kallas blå påfågel, en anspelning på deras dominerande färg, en blå body med skimrande fjäderdräkt. Pavo muticus , den gröna påfågel, vandrar Sydostasien. Dessa fåglar faktiskt ha mer slående fjäderdräkt, inklusive svart klädda vingar och djupare färgmättnad.

Som livsmedelsproducerande djur, påfågel är inte särskilt värdefulla. Köttet tenderar att främst vara mörk, och det är mjuk, torr och utan mycket smak. I den europeiska medeltiden upplevde fåglarna en kort period av popularitet som exotiska rätter, men de flesta moderna påfågel är avsedda att vara pryd, snarare än funktionell. Som burfåglar, påfågel vandra trädgårdar och djurparker över hela världen, men de kan också vara ganska destruktivt och kladdigt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.