Vad är ett sjölejon?

Det finns sex kända arter av sjölejon i Otariidae familj av Pinnipedia. Dessa däggdjur skiljer sig från de flesta sälar som deras synliga öron, långa fenor front, och förmåga att gå med sina simfötter som lemmar. Sjölejon finns i haven i världen och en del kommer även simma i inlandet genom kustnära flodsystem. The California sjölejon är ett av de många marina däggdjur i världen, med en uppskattad befolkning på nästan 200. 000 djur. Vuxna hanar, som i allmänhet är något större än sina kvinnliga partners, kan växa till 8 fot (2. 4 m) lång och kan väga upp till 860 lbs (390 kg. ) Du hittar ofta denna art på havsparker uppträder på visar, eftersom de är ganska intelligenta och lätta att träna. Under parningstiden på försommaren, djuren samlas i stora mängder längs den nordamerikanska västkusten, ägnar sig åt parning strider och uppfödning unga valpar.

Största av alla sjölejon arter är Stellers sjölejon i norra Stilla havet. Dessa djur föds väger över 50 lbs (23 kg) och vuxna hannar tjur kan nå en vikt på 2500 lbs (1100 kg) inom 5 år. Den Stellar sjölejon rad ligger mestadels runt Alaska, där experter har märkt en skrämmande och oförklarliga nedgång i befolkningen sedan slutet av 20-talet. Många analytiker menar att konkurrensen om föda bestånd med fiskare har skadat den naturliga kosten för sjölejonen, vilket leder till minskande antal runt Aleuterna. Sedan 1990 har de rödlistade enligt lagarna i den amerikanska Endangered Species Act of 1973.

Den australiska sjölejon är unik för vattnen kring Australien, och jagades till nära utrotning av europeiska bosättare i 18th Century. År 1972 passerade australiska regeringen National Parks and Wildlife Act som skyddade flera arter, inklusive de krympande sjölejonen som sedan har sett studsade nummer. Studier tyder på att denna art har ovanliga avel cykel på 18 månader, och honorna kommer tillbaka till stränderna de fötts på att föda. I Sydamerika är sjölejon valpar fötts mycket mörkt brun eller svart, och långsamt ljusare i färg när de blir äldre. Män växer en lejonliknande röd päls, och har ett uppochnedvänt tryne. Sydamerikanska sjölejon jagats hårt i århundraden, men är nu i stor utsträckning skyddas av lokala lagar. De är ofta preyed på med späckhuggare, leopard sälar, och stundtals kust-bostad Cougar. Den sjölejon själva är skickliga rovdjur, och har setts äta pingviner.

utseendet liknar den kaliforniska arter, Galapagos sjölejon är kända för sina stora parning samhällen, som kan bestå av en tjur och upp till trettio kor. Även om dessa djur är skyddade enligt lokal lagstiftning, omfattande tjuvjakt har blivit ett problem i det 21: a århundradet. År 2001 upptäcktes en ungkarl koloni av 35 män, som visar tydliga tecken på att ha tänder och kroppsdelar bort av jägare. Mer mystiskt, år 2008, 53 djur inklusive 13 ungar hittades ihjälslagna och övergiven. Den japanska sjölejon var något större än deras Kalifornien kusiner, och bodde i grottor och på sandstränder längs den japanska kusten. De jagades till utrotning på 1950-talet efter enorma jagar för kött och päls. Under 2007 inleddes ett gemensamt uppdrag av flera närliggande länder att söka efter eventuella kvarvarande levande exemplar för att starta ett nytt introduktionsprogram.

Sea Lions är oerhört viktiga medlemmar i havet ekosystem, och som de flesta rovfiskar bidra till att upprätthålla hållbara populationer av andra djur. Medan vissa arter, till exempel Kalifornien familjen, upprätthålla extremt friska populationer, andra är hotade av konkurrerande fiskare, föroreningar och klimat problem förändras. Både Galapagos och sydamerikanska arter har drabbats hårt av El Niño vädermönster i slutet av 20th Century, som ger belägg för att allvarliga klimatproblem kan kraftigt påverka arter överlevnad. Att bevara de olika arterna, överväga att donera eller volontärarbete med en ansedd bevarande byrå, eller endast använda biologiskt nedbrytbara och miljövänliga produkter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.