Vad är en zoolog?

zoolog (uttalas zoh-ologist) är en person som vanligtvis vid minsta har en undergraduate examen i biologi eller zoologi, och kan hålla examen grader i zoologi. Några zoologer har praktisk utbildning på bara, gör och inte hålla grader av något slag. Zoologi är en del av biologin, en life science som fokuserar på studier av djur, i en mängd olika sätt. Vad zoolog har till stor del beror på hur personen planerar att specialisera sig. Det finns många olika arbeten inom detta område.

Zoologer får arbeta på djurparker, delta i direkta djurskötsel, observera dem, eller arbetar som djurlivet pedagoger som utvecklar undervisningsmaterial och program för djurparken personal eller för människor som besöker djurparker. Ett annat ställe där du kan hitta zoolog övervakar naturreservat. Vissa zoologer kan studera på reserver, och arbetet med att räkna djurpopulationer eller studera beteendet hos djur, och andra kan studera djur i mindre skyddade områden.

zoolog fungerar inte nödvändigtvis i området. Många arbetar i lab-baserade miljöer studera specifika biologiska aspekter av djur, eller de kan arbeta som lärare undervisa i ämnet. Zoologiska kan vara mycket specifika, och några av dessa forskare kan ägna sin livstid till studiet av en enda art, eller arbete kan vara mer generaliserad. Det finns några viktiga saker zoolog sannolikt kommer att göra, och dessa ofta kopplas ihop med andra vetenskapliga discipliner. Observera att inte alla zoologer specialiserar sig på dessa områden. Zoolog kan göra något av följande:
  1. Specialiserar sig på att studera en viss typ eller grupp av djur som ödlor, däggdjur, marina däggdjur, fiskar eller fåglar. Respektive dessa kan kallas herpetology, mammalogy, marin mammalogy (eller marin biologi), Ichthyology och ornitologi.
  2. Studera djurs beteende, som kallas etologi.
  3. Studera och jämföra djurens anatomi.
  4. Genetiskt utvärdera enstaka djur eller oftare djurpopulationer.
  5. Klassificera djur.
  6. Utvärdera hur djur har förändrats över tid (evolutionsbiologi).
  7. Studie utdöda djur, paleozoology.
  8. Studie djur som ansågs utdöd, men har visat sig fortfarande leva, Kryptozoologi.
  9. Utvärdera miljöpåverkan på djur (miljö ekologi).
Det finns många människor som har åtminstone minimalt varit inblandad i vilda studier eller zoologi, vars namn kommer säkert känner till. Dessa inkluderar Jeff Corwin, en herpetologist som har en framgångsrik show på Animal Planet nätverket, Jane Goodall, som har ägnat sitt liv åt studier av schimpanser, och högt älskade och avlidna Crocodile Hunter Steve Irwin. Namn på personer som lämnat bidrag från det förflutna omfatta Aristoteles, Sir Charles Darwin, Carolus Linnaeus, och Georges Cuvier, grundaren av jämförande anatomi.

zoolog har olika yrkesval och ofta måste vara bekant med flera vetenskapliga discipliner. Om du vill göra karriär inom detta område, tänka sig att ta massor av biologi klasser och klasser i de områden som intresserar dig mest. Om du är säker på att du vill arbeta med djur, då också leta efter djurens beteende klasser, och även innan du kommer till college, prova volontär på platser som ger dig möjlighet att följa eller ta hand om djur som djurparker, marina parker, eller djurs logi och räddning.


Kommentarer

 • Om oss
 • Reklam
 • Kontakta redaktören
 • Få nyhetsbrev
 • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.