Vad är en struts?

En struts är en mycket stor flightless fågel hemma i Afrika. I själva verket är strutsen den största kända levande fågeln, med prov som väger upp till 340 pounds (155 kg). Dessa fåglar är ett känt inslag i det afrikanska landskapet, och många djurparker hålla strutsar för människor som är intresserade av att se dem personligen. Förutom att vara som hålls i djurparker, strutsar är också förvaras i struts gårdar fjädrar, skinn och kött.

Strutsen är en del av en grupp fåglar som kallas strutsfåglar. Strutsfåglar flygoförmögna fåglar som har utvecklats på ett sådant sätt att de inte kan flyga, de saknar en köl, den starka bröstbenet som flygmusklerna skulle bifogas. Många strutsfåglar har gått samma väg som strutsen, utvecklas mycket stora, till kraftfulla organ försvara sig. Strutsen har också utvecklat styrka och uthållighet, tillsammans med en kropp som är byggd för att köras. Strutsar i rörelse kan vara en syn, som fåglarna flyttar snabbt och dån över marken.

Kvinna strutsar har svart fjäderdräkt, medan honor har brun fjäderdräkt. Båda könen har långa, muskulösa ben som kan hantera en enorm kick, och fåglarna har två tår i motsats till den konventionella fyra för avians. Vissa biologer tror att de två-toed utformningen av strutsen kan hjälpa fåglarna att köra snabbt. Strutsar också har lång, skallig halsar och små huvuden.

De flesta strutsar lever i hjordar, med flera medlemmar av besättningen blir dominerande. Fåglarna lägger största ägg av alla fågelarter, ruvar dem i en kommunal boet. Typiskt manliga och kvinnliga fåglar turas ruvar äggen. Strutsar kan leva upp till 70 år under de rätta förutsättningarna, med en genomsnittlig livslängd på cirka 50 år. En av de mest kända myterna om strutsen är att de gömmer huvudet i sanden när de blir hotade. Detta är faktiskt inte fallet. Strutsar har extremt god syn, och de i allmänhet ser hot tillräckligt tidigt för att köra ifrån dem. I händelse av att en struts kan inte köra, kommer fågeln platta ut sig på marken, vilket gör att kommissionen ser ut som en klump av jord eller berg. Chefen för strutsen kan sträckas ut på marken eller rullas runt fågelkroppen, i båda fallen, den smälter in så väl att det ser ut som huvudet har försvunnit, vilket leder till den populära föreställningen att strutsen sticka huvudet i marken för att dölja.

strutsfjädrar har använts som dekorationer i århundraden, och de har också använts i saker som dammvippor. Ostrich läder kan garvat och användas ungefär som ko läder, medan strutskött är mörk, mycket mager och mycket smakrika. Tillgången på strutsen produkter varierar beroende på var i världen man är.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.