Vad är en sköldpadda?

en sköldpadda är en typ av sköldpadda som tillhör Emydidae familj som lever i bräckt vatten eller sötvatten. Bräckt vatten har en högre salthalt än sötvatten, men en lägre koncentration än havsvatten. Den sköldpadda sköldpadda jämförs ofta med havssköldpaddan-om de inte tillhör samma familj-på grund av sin simhud fötter och relativt tunna skal.

Vanligtvis termen terrapin hänvisar till diamant backed sköldpadda (malaclemys sköldpadda), även om det ibland används felaktigt i brittisk engelska för att beskriva alla olika sköldpadda. Det finns sju underarter av diamant backed sköldpadda. Den underart av sköldpadda är Carolina Diamondback Terrapin (Malaclemys terrapin centrata), Texas Diamondback Terrapin (Malaclemys terrapin littoralis), Nordatlanten Diamondback Terrapin, (Malaclemys terrapin maximus), den utsmyckade Diamondback Terrapin (Malaclemys terrapin macrospilota), Mississippi Diamondback Terrapin (Malaclemys terrapin pileata), mangrove Diamondback Terrapin, (Malaclemys terrapin rhizophorarum), the Coast Florida Diamondback Terrapin, (Malaclemys terrapin Tequesta) och den norra Diamondback Terrapin (Malaclemys sköldpadda sköldpadda).

Diamanten backas sköldpadda kan hittas i mangrove eller salt miljöer kärr i östra halvan av USA. Denna art är olik alla andra i det att den tolererar och till och med föredrar bräckt vatten. Det kan dock inte tolerera förorenat vatten, vilket har visat sig vara ett hot i många livsmiljöer. Färgning och särskild skyltning av varje sköldpadda varierar mellan underarter och beroende på ålder sköldpadda, men i regel de är av rimlig storlek med diamant eller trapetsformad koncentriska markeringar på sin översida skal. Den Terrapin livnär sig på olika saker, beroende på region och underarter, från träd havstulpan, att blötdjur, till snigel.

Kvinnor växa till cirka sju och en halv inches (19. 1cm), som är mycket större än män, som bara växer med cirka fem inches (12. 7cm). Detta gör dem könsdimorfism, vilket innebär att de uppvisar konsekvent sexuellt baserad skillnader. Hanar blir könsmogna vid ungefär två eller tre år gamla, medan honorna blir könsmogna vid sex eller sju. Efter parning med en vuxen man tidigt på våren, en vuxen hona sköldpadda vanligtvis lägger upp till ett dussin ägg i sand eller mjuk jord i början av sommaren. Denna art och dess ägg har flera naturliga predatorer, inklusive tvättbjörn, kråkor och skunkar. Raccoons, i synnerhet, har varit orsak till mycket terrapin dödlighet. Människor, men har också ett farligt rovdjur i det förflutna.

Även om de inte federalt listad som en hotad art, många stater lista sköldpadda som en art av problem. På 1800-talet och början av 1900-talet var terrapin populärt skålen och blev utarmade på grund av över-jakt. På grund av sin överlägsna storlek, drabbades kvinnor i synnerhet från den amerikanska vurm för terrapin stuvning. Sköldpaddsoppa föll i onåd under förbudet eran, då priserna på terrapin stigit och alkohol, en huvudingrediens i grytan, inte längre var tillgänglig. Den Terrapin befolkningen har klättrar sedan dess, men fortfarande är bräcklig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.