Vad är en sill?

Termen "sill" avser en familj av fisk med många liknande fysiska egenskaper. Alla fisk i sill familjen utövas av människor för att föda, liksom många andra marina djur från stora till små. Som ett resultat är sill som av många anses vara en avgörande arter i havet, som tillhandahåller mat till ett stort antal djur i vatten från den kalla Arktis till SUBTROPISK. I sin karakteristiska stora stim, har sill skrivits om och som utövas av människor fiskare i århundraden.

De flesta av medlemmarna i sill familjen är små fiskar, och alla av dem är långa och smala att effektivisera snabb simning och manövrering. Dessutom har sill utskjutande underkäken, en enda ryggfena och mjuka fenor utan taggar. Kroppen av en sill är utformad för simning, som sill gör i stim av hundratals fisk. En sill stim kan identifieras av blixten av silver från organen i fisk, som flyttar unisont driva plankton att äta.

Sill vandrar upp till 900 miles (1. 500 mil) för att leka, om moln av ägg på havsbotten att befruktas. Beroende på var äggen läggs, kommer de kläcks till små larver inom sju till tio dagar. Larverna driver med havsströmmarna som de mogna, äter små plankton och växer till ungsill kallas brit. Brit klamra nära stranden i stora stim, och ge foder för många stranden fåglar som följd.

Sill mogna i tre till fyra år, beroende på art, och kommer att migrera och leka flera gånger under loppet av sitt liv. De varierar mycket i storlek som vuxen fisk med vissa tropiska arter såsom Tarpon växa upp till åtta fot (2. 5 meter) i längd, men låg kvar ganska smal.

Sill är en av de mest eftersträvade företrädare för sill familjen, med fiskevatten på båda sidor av Atlanten. Den fisk som fångas och bevaras på ett antal olika sätt. I England, till exempel sill ofta kippered genom att dela rengöras, och packade i salt. Sill är också inlagda, jästa och rökt från olika europeiska länder, och har bestått av en populär fisk i århundraden, särskilt bland katoliker. Förutom att vara rik på omega 3-syra, ett värdefullt kosttillskott, inte sill inte förvara kvicksilver och andra gifter i kroppen som vissa fiskarter gör. Som ett resultat av sill är ett populärt val av hälsomedvetna konsumenter som vill undvika hälsoproblem i samband med att äta fisk.

Vissa arter av sill är i riskzonen, främst på grund av överfiske. Många marina bevarande organisationer rekommenderar konsumerar Sill, eftersom det är den mest gott om sill arter. Tillåten tid att återhämta sig, andra sill populationer kan säkert ätas igen också.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.