Vad är en ripa?

en ripa kan hänvisa till en hel del, ca 30, fågel släkten och arter. Dessa är främst spelet fåglar, med viss relation till fasan. De befolkar områden i Europa, Asien och Nordamerika, och är oftast marken bostad fåglar som tenderar att köra snarare än fly när de behöver fly. Den minsta Grouse är den vita Tailed ripa, som gör sitt hem under större delen av Nordamerika. Dessa kan hittas så långt norrut som Alaska, och betraktas som en alpin art. Det finns några populationer av ptarmigans som lever så långt söderut som New Mexico. Vita Tailed ripa jagas, även om den är relativt liten. Den väger ungefär . 94 pounds (. 43 kg), och är ungefär en fot (30,48 cm) långa. Utseendet detta fjällripa har ett vitt bröst och stjärt, med bruna och fläckigt fjädrar på rygg och huvud. Dess huvud liknar en duva eller duva, med en mycket mindre, skarpare näbb. I Nordamerika är den största Grouse Greater-Sage Grouse, eller Centrocercus urophasianus . Fågeln, särskilt män, har en mycket distinkt utseende och är känd för parningsritualer som är ganska ovanligt. Män har två gula luft säckar på halsen som de fyller med luft när de försöker imponera på honor. Uttrycket "uppblåst" kan väl tillämpas på uppvaktning manliga Grouse, eftersom utseendet är särskilt komiskt att människor. Tyvärr har denna fågel är i farozonen på grund av förstörelse av livsmiljöer. De är inte rödlistade av US Fish Wildlife Service, främst på grund av sin popularitet som spel.

One North American ripa som är utdöd på grund av jakt är Heath Hen eller Tympanuchus cupido cupido . Det finns spekulationer om att dessa fåglar kan ha varit den första Thanksgiving måltiden "Turkiet" njöt av pilgrimer. Trots ansträngningar att hjälpa de arter återvinna i början 20th century, Heath Hen småningom dött ut, den sista kända medlemmen av de arter som dör 1932.

arter av skogsfågel lever i skogar, berg och slätter, och deras färgläggning ofta speglar deras lokala landskapet, vilket ger bra kamouflage. De flesta av dessa fåglar äter en diet av frön med enstaka tillskott av insekter. Grousing är ett verb, vilket innebär klagande, som säkerligen refererar till den ovanliga samtal av dessa fåglar, som kan ljud olycklig eller arg. I pluralis, är ripa djuret fortfarande inte Grice. I verbform, någon "tjäder" om bekymmer. Den enda gången tjäder kan användas till att hänvisa till denna mångskiftande grupp av fåglar är när en person talar om flera arter på samma gång.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.