Vad är en pudel?

Pudel är en hundras som går tillbaka till antikens Rom och Egypten. Tidiga pudlar var hämtning av hundar som tog dödade spelet fåglar från träsken till jägarna. Ordet "pudel" härrör från den tyska pudelin som betyder "plaskar i vattnet. " Frankrike valde Poodle som sin nationella hundras och alla storlekar av Poodles har varit gynnade hundar av kungligheter, arbetarklassen och reser cirkusartisterna likadana. De tre storlekar av Poodle ras är leksak, miniatyr och standard. Den toypudel är mindre än 10 inches (25,4 cm) högst upp på axlarna och väger mindre än 7 pounds (3,175 kg). Den Miniature Poodle är mer än 10 inches (25,4 cm) högst upp på axlarna, men mindre än 15 inches (38,1 cm) och väger ungefär 15 pounds (6,803 kg). Den storpudel är mer än 15 inches (38,1 cm) högst upp på axlarna och kan väga cirka 45 pounds (20,412 kg), eller till och med upp till 65 pounds (29,484 kg) beroende på dess höjd.

Pudeln rasen inte skjul, men visar poodles särskilt kan behöva upp till tio timmar i veckan för grooming. Pudel päls kan vara mycket oklara och det är traditionellt klippt med vissa områden bortrakade. Kontinentala klippet är den mest populära visa klippet och det är ganska märkvärdigt. "PomPom" delar av päls kvar runt ben och svans. Den engelska sadel klippet är i grunden densamma som den kontinentala klippet, men har en tre pompom utseende. I valp klippet som används för utställning pudlar, ansiktet och halsen rakas samt fötter och botten av svansen. Det finns även sällskapsdjur klipp för pudlar som husdjur istället visa hundar. Ibland kan en pudel rock vara "Corded. " En Kabelanslutna rock innebär att delar av håret har vridna i långa rep eller snören, som ger poodle rock utseendet på en sträng mopp.

är Poodles sa vara mycket intelligenta hundar som är lätta att träna. De är ofta aktiv och alert och kan skälla ganska lite. Poodles har låg utöva behov, men bör gick dagligen. Storpudel behöver mer aktivitet än mindre typer och kan göra bra med regelbundna igång och simning. Poodles är sociala och folk-orienterad och anses stor kring barn och andra djur, men kan vara blyg med folk de inte känner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.