Vad är en maltesisk?

maltesiska, som ibland kallas Maltie, är en liten vit knähund som har fötts upp som sällskaps ras för bokstavligen över tusen år. Den maltesiska är resultatet av en korsning mellan Bichon Frisé och pudel, och är uppskattad för sin intelligens, sin låga skjul rock, och den lätthet med vilken hund kan tränas. Vissa människor nu tåget Maltesisk som just hundar till sjukhus och konvalescenthem, där deras ringa storlek och allergivänliga päls gör dem mycket välkomna till patienterna. Deras förmåga att vara tillgiven med nya människor gör dem värdefulla tillgångar som gästforskare eller terapi hundar.

Maltesisk är ganska små i full storlek största maltesiska kan väga cirka 10 pounds (4,54 kg). Vissa är betydligt mindre än den här storleken, med vikter så lågt som tre till fyra pounds (1,36-1. 81kg). Oro uppstod Maltesisk som är mycket små, eftersom kvinnor kan ha ungar svårigheter med, och i allmänhet kan ringa storlek tyder på dålig hälsa eller overbreeding.

Hunden ska visas vitt, med svart knapp näsa och mörkt bruna ögon. Pälsen på maltesiska är mycket lång, den övre delar sträcker förbi fötterna. Många ägare som har en maltesisk för companionship inte njuta av den dagliga pälsvård och helt enkelt ha hundarna trimmas med en liten valp cut. När de har kortare bitar, Malties liknar mycket av sin förfader i Bichon Frisé.

Liksom de flesta vita hundar, maltesiska hundar är benägna att riva-färgning, små mörka bruna fläckar som visas under ögonen. Torka ögonen en gång om dagen kan bidra till att minska detta problem även om det kanske inte helt eliminera den. Använda blekmedel för att ta bort riva färgning rekommenderas inte eftersom det kan skada hundens ögon. p

maltesiska är kända för sin enkla sällskap, och de har ägts av många historiska siffrorna i det förflutna. Drottning Elizabeth I, Marie Antoinette och drottning Victoria ägs minst en maltesiska. De kallades ibland Roman damer hundar av gamla, eftersom romerska kvinnor kan bära hunden i stora Bell ärmar. Maltesiska frodas på kamratskap, det är helt enkelt i deras natur att vara social. De behöver därför ganska konstant kamratskap och är inte en bra hund val för människor som ofta är borta från hemmet. Det finns en viss debatt om lämpligheten av det maltesiska temperament i hem med barn. Ett bekymmer är att den lilla hundens storlek kan göra dem känsligare för skador om ett barn råkar snubbla eller steg på hunden. Även om detta kan vara fallet, liknande problem finns med barn och små katter. Beslutet om huruvida ett maltesiska är lämplig för ditt hem och familj bör ta hänsyn till de potentiella klumpighet varje hushållsmedlem, och om barn kan tänkas roughhouse med hunden. Om så är fallet, en mindre delikat byggd hund kan vara ett bättre val.

Maltesiska hundar kan vara charmiga, men de bör alltid komma från en seriös uppfödare och väljs för familjer med tillräcklig tid för hunden. Tyvärr overbreed eftersom de är mycket populära, vanhedrande uppfödare och valp fabriker ofta denna lilla hund. Välja en uppfödare som rekommenderas av en humana organisation som den amerikanska Kennel Club hjälper dig att stödja legitim uppfödare och inte finansiera valp fabriker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.