Vad är en frukt Fly?

En fruktflugor är en fluga som förknippas med frukt. Två olika familjer av flugor är allmänt känd som bananflugor, som kan vara förvirrande för människor som inte känner till detaljerna i fly liv. När de flesta människor talar om "bananflugor," de menar flugor i familjen Drosophilidae, ofta specifikt Drosophilia melanogaster , den gemensamma fruktflugor. Men flyger i familjen Tephritidae kallas även ibland för fruktflugor. När det gäller flugor i familjen Drosophilidae, fruktflugor är flugor som lever på mogna och jäsa frukter. De specialiserar sig på att använda jäst som uppstår under jäsningsprocessen för livsmedel, och de har högt anpassade kemiska sensorer som tillåter dem att hitta delikatesser som ruttna bananer och persikor. Bananflugor inte bara äta frukt, men de använder det också som ett substrat för att lägga ägg, med maskarna grävande i frukten till foder på fruktköttet inuti.

Livscykeln för en gemensam fruktflugor är beroende av den omgivande temperaturen, men det kan vara allt från två veckor till två månader. Bananflugor kan bli ett stort problem i köket, speciellt på sommaren, eftersom när de är etablerade, kommer de att aktivt söka källor till föda. Hålla ett kök ren och mogna frukter som omfattas kommer att bidra till att minska och motverka befolkningen bananfluga, och det är också möjligt att använda flyga fällor för att klara av en bananfluga tillströmning. Dessa fruktflugor är små och gula till brunt i färg, och de är särskilt populära i vetenskaplig forskning. På grund av sin korta livslängd, är det populärt att föda flera generationer mycket snabbt för att studera genetiken, och den genetiska koden för fruktflugor också råkar vara anmärkningsvärt liknande sätt som människor, vilket en del forskare att studera bananflugor med målet att lära mer om människor. Forskning om livslängden hos bananflugor i synnerhet har framkommit en del intressant information som kan användas för att förlänga människans livslängd.

flugor i familjen Tephritidae kan kallas fruktflugor , men de fungerar annorlunda än sina släktingar. Dessa flyger aktivt gräva i frukt och grönsaker när de växer, orsakar systemisk skada. De betraktas som skadegörare, eftersom de kan förstöra en gröda innan det ens har skördats, till skillnad från fruktflugor i familjen Drosophilidae, som främst livnär sig på frukt som redan har skördats och sålts.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.