Vad är en coyote?

En Coyote är en hund hemma i Nord-och Centralamerika. Coyotes jämförs ofta med vargar, en annan välkänd vild hund, även om de är mycket mindre än vargar, med helt olika beteendemönster och livsstilar. Coyotes är också mycket väl anpassade för att leva tillsammans med människor, och de kan ses i tätorter utöver mer lantliga och vilda områden. Flera djurparker behålla även Coyotes, för medlemmar av allmänheten som är intresserade av att se dessa varelser och lära sig mer om dem. är prärievargen formellt kallas Canis latrans , med det engelska ordet kommer från det spanska, spanska conquistadorerna lånade ord från nahuatl coyotl . Coyotes spelar en viktig roll i mytologin många indianska nationer, där Coyote beskrivs ofta som en Trickster gud. Coyote legender ofta omfattar komplexa och smarta spektakel och tricks som en antropomorfisk Coyote drar ullen över allas ögon.

Coyotes ser mycket som hundar, med brun-grå till gul-grå päls och ett klassiskt hund profil . De är också extremt fet och mycket smart. Coyotes är kända för att yttra sig och inte sett, med ett brett utbud av vocalizations inklusive yips och tjuter som ofta ingår i Westerns för atmosfär. Men dessa hunddjur är också mycket fet, och de är ofta rädda för människor när de möter dem.

Coyotes är köttätare, söker sig små djur att jaga på egen hand och ibland få ner större djur som en förpackning . Detta kan vara ett problem för djur som får och getter, som Coyotes kommer fritt föregår på detta djur. Coyotes kommer också äta kadaver och sopor, med Coyotes i städerna starkt beroende av soptunnor och burkar sopor för näring, ofta mycket till frustration hos människor.

Till skillnad från vargar Gör Coyotes normalt inte bilda stora förpackningar. Många lever och jagar ensam eller i par, och när en förpackning former, är det oftast små och lätt omfördelas. De djur som styrman i början av våren, producerar kullar på cirka sex ungar efter en två månaders dräktighet, och ungarna vanligen oberoende inom sex månader eller så, men några kan stanna kvar för att komplettera förpackningen. Coyotes har också varit känt att korsa sig med hundar, resultatet av sådana parningar är känd som en coydog.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.