Vad är en Sequoia?

SEQUOIAS finns träd i släktet Sequoia , men de flesta människor använder termen specifikt hänvisa till Giant Sequoia. Giant SEQUOIAS är de största träden i Nordamerika, och de är bland de största organismerna i världen. Träd i denna genus bidra starkt till Ecologies där de bor, en Sequoia kan ge skydd åt djuren och hjälpa till att fånga värdefulla näringsämnen, bland många andra saker. Vissa människor också hitta SEQUOIAS estetiskt tilltalande, och flera parker inklusive Redwood National Park, Humboldt Redwoods och Muir Woods funktionen några utmärkta exempel på SEQUOIAS.

Träd i Sequoia släktet är barrträd, vilket innebär att de producerar kottar. SEQUOIAS kan också återge med burls, stora utskjutande utväxter som fyller med yngre knoppar. Burls ofta skördas för deras unika trä, som är fylld med fascinerande, förvridna mönster. SEQUOIAS också djupt fårad bark som har en distinkt fibrös struktur, och deras ved har en rik röd färg, som ledde till det gemensamma namnet "furu. " Träden har gröna, lite fjällig nålar, och de kan växa både skrämmande bred och hög , även om de inte är klassificerade som Sequoia giganteum eller Giant SEQUOIAS.

Ursprunget till vetenskapliga namnet "Sequoia" är faktiskt ganska intressant. Träden namngavs efter Chief Sequoya, en berömd Cherokesiska man som utvecklat Cherokesiska stavelseskriften så att hans modersmål skulle kunna skrivas ned. När dessa Towering träden upptäcktes och botaniker var ute efter ett namn, bestämde de sig för att hedra chefen. Vissa botaniker tvist denna berättelse, men inga konkreta bevis på vardera sidan av argument har lagts fram. Oxford English Dictionary stöder chefen Sequoya historia, och eftersom det allmänt anses vara en auktoritet på språk, kan detta påstående väl vara korrekt.

SEQUOIAS är inhemska på en liten sträcka av fuktig, sval fastigheter mellan norra Kalifornien och södra Oregon. Förutom Giant SEQUOIAS, värd denna region också Coast Redwood, även kallad Sequoia sempervirens . Coast Redwoods kan växa och bli ännu högre än Giant SEQUOIAS, även om de tenderar att vara mindre omfattande än sina släktingar. Dessa träd tenderar att växa i täta skogar som kan känna nästan urtida för besökare, speciellt under molniga, dimmiga dagar.

Fog är faktiskt en viktig del av det ekosystem som SEQUOIAS bor, eftersom träden fälla vatten på sin fjäderlätt grenar och släppa den i skogen. Träden är ofta omgiven av en rik matta av svampar, ormbunkar, och braken, tillsammans med små buskar och oerhört rik, smulig jord. Redwood skog värd också ett sortiment av djur, allt från ugglor till rådjur.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.