Vad är en Red Tide?

En röd ebb är en typ av Oceanic algblomning som kännetecknas av en röd skiftning i vattnet. Några av de alger som deltar i en röd våg är skadliga för fisk, och kan orsaka fisk dör. Flera arter är också farliga för människor, och kan orsaka symptom som sträcker sig från obehag till allvarlig sjukdom. De flesta nationer hålla ett öga på sina marina miljöer så att de kan informera medborgarna när vattnet är osäkra på grund av en röd tidvattnet. En röd flod som händer när naturligt förekommande algblomning, eller växa mycket snabbt och ackumuleras i en stor massa. Även vikten av alger är ofarligt i många fall kan det se häpnadsväckande eftersom vissa växtplankton i algblomning är röda, och kan orsaka vattnet för att ändra färg. I andra fall är den röda tidvattnet skadlig eftersom den hyser organismer som Alexandrium tamarense och Dinophysis norvegica , som kan frigöra gifter när de konsumeras. Biologer testa vattnet för att avgöra huruvida den röda tidvattnet är farligt. Som vi har sett, har en röd flod faktiskt ingenting att göra med tidvatten alls. Dessutom kan en algblomning vara farligt utan att vara röd. Därför är många biologer föredrar termen "skadlig algblomning," som de anser är mer exakt. Eftersom termen "Red Tide" är allmänt kända och accepterade, de flesta organisationer som är inriktade på att få information om havet villkor att konsumenterna fortsätter att använda den.

Under en röd flod, kan de giftiga algerna förgifta fisk, vilket organ för att tvätta upp på stranden. Detta används ofta som en indikator av biologer som studerar skadliga algblomningar. De toxiner som dödar fisk är oftast inte farliga för människor. Skaldjur, dock kan ackumuleras toxiner som är mycket farliga för människor, och kan orsaka villkor som paralytisk skaldjursförgiftning, vilket kan leda till döden om de lämnas obehandlade. Andra typer av skaldjur förgiftning är inte ovanliga och har symtom från diarré till neurologiska skador.

kan Giftet inte tas bort från skaldjur genom kokning, frysning, eller någon annan metod. Detta innebär att skaldjur skördats under en röd våg är inte säker att äta. Fisk från ett område med en skadlig algblomning bör inte konsumeras på grund av risken att de kan hamnen farliga gifter. Av detta skäl rekommenderas det starkt att människor som samlar in egna skaldjur kontrollera rådande ocean villkoren innan du går ut och avyttra osäkra skaldjur.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.