Vad är en Råttkungen?

En råtta kung är en grupp av råttor som har blivit fästa vid varandra i svansen. Det finns en debatt om huruvida eller inte Råttkungen fenomenet existerar, med vissa människor att hävda att exemplaren på displayen är förfalskningar, medan andra har försökt bevisa att en råtta kung faktiskt skulle kunna ligga på vissa villkor. Som regel är råtta kungar ses som cryptozoological ursprung, vilket innebär att även de skulle kunna vara verkliga, de är inte allmänt accepterade av de flesta forskare och biologer.

Enligt folk som tror att råttan kungar faktiskt skulle kunna hända, de skapas när en koloni av råttor är trångt tillsammans i ett trångt utrymme, med djuren utåt för att hantera potentiella hot. Som en följd av utdragen förlossning, svansen på djuren börjar bli knutna till varandra, snärjande och bildar knutar som limmas samman med kroppsvätskor från djur. När råttor frigörs från det trånga utrymmet och de försöker dra isär, knutarna skärpa, permanent anslutning av råttor till varandra.

Flera museer har råtta kungar i sina arkiv eller på displayen. Enligt personer som har studerat dessa exemplar, finns det några inslag i dessa råtta kungar som tyder på att de skulle vara äkta. Dessa funktioner inkluderar svansar med ett stort antal raster och liktornar varifrån svansen gnids mot varandra medan råttorna levde. Dessa råtta kungar ofta mumifierade av torrt i väggar, ytterligare stöd för tanken att de bildade som ett resultat av att tvingas in i ett trångt utrymme.

sågs Den Råttkungen historiskt som ett dåligt omen, och sannolikt på goda grunder. Råttor har ett antal sjukdomar, kanske främst pesten, så det är förståeligt att folk skulle associera otur med en stor grupp av råttor. Sjukdomar uppkommer i regel lättare när djuren hålls instängda nära varandra, så råttan kungen skulle vara en grogrund för sjukdom om det faktiskt existerat.

Det finns en debatt över ursprunget till namnet. Medeltida lärde har föreslagit att människor kan ha varit under intrycket att Råttkungen var faktiskt ett djur med många organ, med "kungen" till djurets storlek. Legender har föreslagit att en "King Rat" satt på svansen på råttan kungen, övervaka förflyttning av djur när de försökte att navigera med sina toviga svansar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.