Vad är en Osprey?

en fiskgjuse är en rovfågel i ordningen Falconiformes. Liksom andra fåglar i denna ordning, är fiskgjuse betraktas som en rovfågel, och den jagar sin föda med mycket vassa klor, bra ögon och starka vingar. Fiskgjusar är ganska unikt rovfåglar, med tillräckligt individuella egenskaper som de har avsatts i sitt eget släkte. Endast en fiskgjuse arter kan Pandion haliaetus , finns på jorden idag, även om det finns flera underarter.

Kroppen av en fiskgjuse är anpassad för jakt. Fåglarna har strömlinjeformat, lätt organ med stor spännvidd som kan stödja fågel tillsammans med tyngden av sitt byte. Undersidan av en fiskgjuse är krämig till vitt, vilket gör det svårt för byte till platsen från marken och från ovan en fiskgjuse är mörkbrun. Fåglarna får plats bytet från förvånande avstånd, svepte in på en vågad dyka för att plocka upp maten innan de börjar flyga igen. Fåglarna gör en egenskap högt pipande ljud som är bekant för många människor som bor nära vattendrag. är fiskgjusar ibland kallas fisk örnar eller hökar fisk, i en referens till kosten, som främst består av fisk . Dessa medelstora rovfåglar är väldigt bra på att upptäcka tecken på fisk i grunda marina områden, floder, sjöar och vattendrag. Med sin starka uppsättning tår och böjda klor, kan en fiskgjuse skopa upp en fisk och håll fast den tills den når sitt hem boet. Fiskgjusen har en mycket unik drag, deras yttre tårna kan ställas så att de kan grepp med två tår fram och två tår i ryggen, eller tre tår fram och en två i ryggen.

Osprey underarter kan förekommer i hela världen. Fåglarna föredrar höga häckar, och de kommer att anta telefonstolpar, broar och andra mänskliga konstruktioner inga höga träd finns. Generellt fiskgjusar par för livet, tar upp en liten koppling av kycklingar varje vår. Vissa fiskgjusar är flyttfåglar, reser till rika fiskevatten i gott väder och återvänder till sina baser till ras. Liksom andra fåglar, fiskgjuse är känsliga för förstörelse av livsmiljöer och föroreningar, utan i hela världen fiskgjuse populationer verkar vara mycket stark, vilket tyder på att dessa fåglar kommer att vara runt i många generationer.

Om du ofta kärr och andra vattensamlingar, kan du ser förmodligen en fiskgjuse. Lyssna efter hög "cheee-Yerk" samtal och leta efter en fågel som har en trut-liknande form under flygning, med släpande ben och välvda vingar. Om du kan se fågelns huvud, leta efter ett mörkt band runt ögonen, som hjälper fiskgjuse att se över långa avstånd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.