Vad är en Min Pin?

Min Pin är en Dvärgpinscher och är en leksak hundras. Miniatyr Pinschers är inte bara en mindre version av Dobermann, men är en separat ras. Sedan Min Pin ser så mycket ut som en liten kopia av Dobermann, är det förvånande att de var uppvuxna faktiskt före större hundar och har utvecklats från att passera hundar som terriers och italienska Greyhounds. MIN Pin utvecklades först i Tyskland under sextonhundratalet att jaga råttor i stallet. är MIN Pin känd som en mycket nyfiken och aktiv liten hund. De är också snabb och har varit kända för att hoppa ut från öppnade dörrarna och hoppa över staket ganska lätt, så en säker gård är ett måste för dessa hundar. Min Pins kan också plocka slagsmål med större hundar eftersom de ofta är modig. De sägs att bra lägenhet hundar men behöver att någon trampar dagligen för motion. I allmänhet är Min Pins betraktas som en frisk ras, men de har benägenhet för vissa ögonsjukdomar såsom progressiv retinal atrofi ( PRA) som leder till blindhet. PRA är en ärftlig villkor även visats påverka raser som den australiska Heeler. MIN Pin är känslig för kyla och är den typ av hund som är bra med en tröja på vintern promenader.

MIN Pin päls är ganska lättskött för. Regelbunden badning är vanligtvis inte rekommenderas för denna ras som alltför mycket bad kan torka på huden. Pälsen Färgen är ofta röd, men black and tan, liksom choklad, Min Pins finns. Till skillnad från de Dobermann är Min Pin inte brukar vara en bra ras för familjer med små barn, men kan göra bra med äldre barn. Min Pins sägs ha ett sinne för sin egen och ordentlig lydnadsträning är oftast nödvändigt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.