Vad är en Macaw?

En Macaw är den största medlemmen i papegojan familjen, inhemska Neotropical regioner i södra Mexiko och Centralamerika ner i Central-och Sydamerika. Aror är färgglada med långa svansar, strömlinjeformade organ och stora huvuden med en hooked underkäke eller näbb. Den blotta åsynen av en ara ger ordet, tropiska att tänka på. I vilt tillstånd är dessa vackra fåglar som påträffats i övre tak av regnskogar där de lever under Paret som ibland samlas i flockar på 10 till 30. Mycket sociala fåglar med högt vocalization kallar de till varandra från tiden då de vakna strax före gryningen under förmiddagens putsar ritual. Som grupp tar flyg till foder under dagens livsmedel som består av nötter och frukt, ofta reser stora avstånd för att hitta lämpliga dungar. De foder till mitt på dagen då lugnar ner sig igen för mer putsar och ringer. En eftermiddag foder följande innan de tar flygning unisont runt skymningen huvudet straffar sig sedan.

aror är den utrotningshotade arter listan beror främst på den pågående förstörelsen av regnskog och andra livsmiljöer Macaw. De reproducera sakta, med bara två ägg per koppling. Dessutom, under hela 1980 över en miljon av dessa magnifika fåglar fångades enligt uppgift ska skickas till USA och andra länder för att säljas i PET-handel. Denna kombination av faktorer har spelat dåligt för aror. Det finns 6 släkten av aror och 17 arter, men endast ca 6 arter återfinns ofta i PET-handeln. Mest stå mellan 30 till 35 inches tall (76-89 cm), även om mini aror är mindre medan kungsblå Hyacint nuvarande 39 till 40 inches tall (99-102 cm) och kan variera i pris från $ 6,500-$ 12,000 USD. Flesta macaws kostar betydligt mindre men ändå kräva ett högt pris på allt från $ 800-$ 1,800 beroende på art. Presumtiva köpare uppmuntras att hitta legitima uppfödare genom källor som BirdTalk Magazine att man undviker att stödja den pågående smugglingen. Aror född till uppfödarna kommer också att vara mer foglig ha hanterats nästan från födseln, och hand-avvänjs.

aror är populära djur kamrater på grund av sin regnbågsfärgade skönhet och extrema intelligens. De har utmärkta artikulation och kan härma ljud inklusive ord med röster som tenderar att vara hög och nasal. Dock bör stor hänsyn tas innan du tar på sig ansvaret att ta hand om en ara, eftersom de kan vara mycket påfrestande för fel ägare.

aror leva för cirka 80 år i hemmet, vilket innebär att problemet med outliving deras fastighetsskötare. I vilt de livskamrat, och kommer bandet med en person i hemmet som fågeln kommer att gälla som en partner. Det kan vara aggressiva mot alla andra i familjen, även barn och andra husdjur, och är därför bäst lämpad för ett hem där det är huvudattraktion. En ara intelligens gör det nödvändigt att ha nästan ständig växelverkan att vara lycklig, och massor av leksaker att leka med. Dessa fåglar älskar att försöka lista ut pussel. En stor bult och mutter att ara kan skruva och andra sinne-spel är nödvändiga för att hålla det mentalt upptagen. Det kan lätt lära sig att undkomma en bur.

På grund av fågelns storlek, en rymlig bur är ett måste. En föreslagen minimum är 3 meter bred och 2 meter djup med 5-fot hög (1 meter x ,6 meter x 1,5 meter). Aror äter också mycket nötter och frukt som kan bli dyrt, och de kräver ständigt gnagande att hålla näbben i trim. Block obehandlade trä är nödvändiga men möbler är alltid risk för att förvärva ara personliga underskrift. Kanske viktigast är att dessa fåglar extremt högt och de älskar att artikulera. De kan inte vara utbildad för att "vara tyst" på samma sätt som en hund kan tränas att även om de kan tränas göra massor av andra saker, som att äta med en sked eller att göra konster. Ju mer interaktion du ger en ara, desto gladare det kommer att bli. Men det kommer alltid att tugga och det kommer alltid ringa högt efter behag, som är dess natur.

För dem som älskar dessa fåglar nog att sätta dem först, det finns inget mer fascinerande, vackra och exotiska djur följeslagare. Ideella organisationer finns till för att hjälpa till att bevara ara livsmiljöer i naturen, och klubbar ara finns också för dem som ägnas åt dessa underbara fåglar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.