Vad är en Lusitano?

Lusitano är den andra av två gamla hästraser, ofta sammanfattad i iberiska hästar eftersom de har sitt ursprung på den iberiska halvön. Den Lusitano är uppfödd och uppskattad i Portugal, medan den andra iberiska hästen i Andalusien, är uppfödd i Spanien. Även om två raser av häst kallas ibland tillsammans, de har fötts upp för olika egenskaper, och separata stamböcker som förs för var och en, även om vissa korsningar sker.

Ursprunget till Lusitano är tusentals år gammal, vilket gör den till en av de äldsta raser av häst i Europa. Hästarna var mycket uppskattad för sina prestationer på slagfältet historiskt, och deras utveckling var starkt påverkad av raser som de små och robust keltiska hästar samt Arabians, kom till Iberiska halvön med morerna. Med tiden blev det fint uppfödda hästar också mycket eftersökta av royalty.

Bravery och lugn är två drag i samband med Lusitano, som har fötts i Portugal att utföra på tjurfäktningsarenan. Möjligheten att tryggt nedåtvända en ilsken tjur är också användbart i det kaos av ett slagfält, och Lusitano var ett populärt val för bekämpning av häst av denna anledning. Hästarna har också enorm uthållighet och stark kropp att göra sig genom en lång dag på jobbet. De dominerande färgerna för Lusitanos är vik, grått och svart, även om ett brett spektrum av färger är godkänd i ras. Palomino och hästar grädde är sällsynta och särskilt efterfrågade, med några stuterier som specialiserat sig på att utveckla blek Lusitano hästar att tillfredsställa sina kunder. Hästarna tenderar att ha konvexa romerska ansikten, snarare än böter benfri ansiktsbilder som följts andalusier, och de har välvd hals, korta, starka ryggar och muskulös kistor.

Riders pris för Lusitano för dess lugn och modig karaktär, och hästarna används i en mängd olika ryttaren discipliner. Lusitanos ofta stjärna i olympiska grenar som hoppning och fälttävlan, och de används också i dressyr och körning. Den intelligenta hästar långsamt panik, och välutbildad Lusitanos är utmärkta personer början ryttare, eftersom de tenderar att ha tålamod och lugn, i stället för besvärliga och svåra att hantera.

i dressyr, båda typerna av iberiska hästar är favoriter på grund av deras starka, höga fördjupat gångarter. Hästarna är också otroligt muskulös, ger dem möjlighet att utföra fysiskt krävande dressyr rör sig med synbar lätthet. Det Lusitano har även en mycket ädel och elegant utseende, vilket tilltalar många dressyr domare och ryttare likadana.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.