Vad är en Killdeer?

Killdeer är en art av strandskata som finns rikligt i hela Amerika. Dessa fåglar är kända för sina genomträngande "Dee Dee Dee" gråta, och tack vare sin anpassningsförmåga, de finns i en mängd olika miljöer och platser, från avlägsna kuster till parkeringsplatser. Många människor gillar att titta Killdeer, eftersom dessa fåglar har ett karakteristiskt sätt rörlighet som vissa människor tycker är roligt att konstatera.

Liksom andra strandpipare, Killdeer är små, med kompakt, muskulös organ, långa ben avsedda för vada, tunga kistor märkt med två svarta stänger, kort svans och trubbiga näbbar. De livnär sig på insekter, larver, maskar och ett sortiment av små ryggradslösa djur, som söker sina byten med synen. Som ett resultat av fåglarna röra sig i ett ryck sätt, vickande på huvudet när de letar efter mat. En flock Killdeer kan se helt befängt, med små fåglar ryck och guppade över ett stort landområde, och små käbbel utbrott som delikatesser upptäcks. Dessa vadare föredrar fuktiga miljöer som myrar, bäckar, havsstränder, och stränderna av sjöar och vattendrag, men de kan frodas på andra platser också. De är bland de mest anpassningsbara av strandpipare, ofta gör sig mycket bra i kraftigt modifierad miljöer, och leva i fred med mänskliga populationer. Detta kan faktiskt vara farligt för fåglarna, eftersom Killdeer finns risk för kollisioner med bilar och förgiftning från olika kemikalier som ofta rikligt kring boplatser.

Killdeer är seriellt monogama, plockar nya kompisar varje år och byggnad bon på marken i grunda skrap. De lägger oftast fyra ägg, och deras ungar är precocial, vilket innebär att de tillbringar mer tid i ägget så att de är rörliga så snart de kläcks. Så snart barnet Killdeer torka efter deras uppkomst från ägg, kan de bob och väva bakom deras föräldrar, lära sig att jaga mat att äta.

Killdeer formella namn är Charadrius vociferus , en hänvisning till genomträngande skrik från fåglarna. Förutom att vara kända för sina rop, Killdeer är också känd för att imitera en bruten vinge för att distrahera rovdjur och andra hot mot deras bon. Av denna anledning, om du ser en Killdeer som verkar ha en bruten vinge, bör du inte vara orolig, eftersom det finns en mycket god chans att fågeln är fejkar det att leda dig bort från sitt bo.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.