Vad är en Grackle?

En grackle är en fågel i Passeriformes ordning, som omfattar ett brett spektrum av avians från lyrebirds till Kanarieöarna. Grackles finns i hela Amerika, där de behandlas som vidrig skadedjur i vissa regioner och husdjur i andra, beroende på art. Dessa fåglar är mycket intelligenta, vissa arter har visat anmärkningsvärd problemlösningsförmåga, och vissa individer kan lära sig att prata. Liksom andra tättingar är grackle en relativt liten fågel, med tre framåtriktade tår och en tå som är vänt åt andra hållet, så att fåglarna lätt grepp olika ytor för att flyga. är ett antal fåglar som klassificeras som grackles, även om de flesta människor tror att just i den gemensamma Grackle, en mycket välkänd person grackle arter, när de hör att grackles är under diskussion. Medlemmar av fyra olika släkten i Icteridae familjen anses grackles, för totalt 11 grackle arter helt. Dessa arter finns i olika delar av Nord-och Sydamerika.

De flesta grackles har regnbågsskimrande svart fjäderdräkt, även om vissa arter har ljusa fläckar som gult eller rött, speciellt på huvudet och bröstet. Många av dem ser ut koltrastar, men de kan särskiljas genom sina svansar, som är något längre och mer välväxt. Fåglarna är också mycket flockdjur, och de finns ofta i stora grupper. Vissa grackles bli väldigt territoriella, speciellt under häckningstid, och fåglarna regelbundet gör det i nyheterna när de attackerar människor ovetande.

Grackles är skickliga på att hitta källor till mat i en mängd olika miljöer. Förutom att äta frön, äter också insekter, maskar och mindre fåglar. En del människor betraktar grackles som gynnsamt eftersom de äter skadegörare och irriterande insekter, men bönder kämpar med stora grackle flockar, eftersom de kan decimera grödor som vete eller majs med rovgirig hunger.

>

Även om grackle är relaterad till många sångfåglar, dessa fåglar är långt ifrån musikaliskt. De flesta av de ljud de gör är hårda, och vissa människor jämför kallar en grackle till ett knarrande, rostig grind. Fåglarna kan vara ganska skrämmande i en stor flock, och i områden med en stor fågel befolkning, kan de låter som ligister i fågelvärlden, eftersom de kommer att anfalla och slå upp andra fåglar. Detta scrappy beteende kan inte vara mycket trevligt, men det verkar vara ett effektivt verktyg evolutionär, eftersom grackles är ganska rikligt i hela Amerika.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.