Vad är en Falconer?

falkskötare är någon som praxis falkenering, sport att bedriva levande föda med en raptor som en örn, hök eller falk. De flesta delar av världen har omfattande lagar som täcker falkenering, att se till att fåglar behandlas korrekt så att idrotten även fortsättningsvis kan utövas av entusiaster. I de flesta områden, måste en praktikant Falconer genomgå minst två års praktik med en erfaren Falconer, och planera att flera års utbildning efter detta innan han eller hon kan intyga. De flesta platser har också organisationer tillägnad falkenering där falconers kan träffas för att utbyta information och tävla tillsammans.

Falkenering har utövats i tusentals år, och är en av de äldsta formerna av jakt förutom att vara ett gammalt samarbete mellan människor och djur. Innebär dock falkenering användning av ett vilt djur, snarare än en tam och utbildad hund eller häst, som vid andra former av jakt. Falkskötare faktiskt fällor hans eller hennes fågel i naturen och tar det via en omfattande utbildning process innan du tar ut den i fältet. Falkskötare måste träna en fågel att hämta levande föda och sedan återvända till sin herre och fångenskap.

De flesta professionella organisationer falconers lägga en stor vikt vid omfattande utbildning och bevarande, så att idrotten har ett positivt rykte i de samhällen det praktiseras i. Eftersom falkarna är vilda djur, måste de flesta falconers få speciella licenser från de områden de jaga i. Kraven för licensieringen innehåller vanligtvis en timme utbildning minsta förutom ett skriftligt prov, för att säkerställa att Falconer vet hur man tränar, mata och ta hand om hans eller hennes kostnader.

personer som är intresserade av att bli Falconer bör planera att ägna minst sju år till utbildning. De två första är ofta extremt tuffa och kommer att testa Falconers genuint intresse för sporten. Om en prospektiv Falconer godkänns utbildning, måste han eller hon fortfarande tänker avsätta tid varje dag på året ta hand om falkar. En falk i aktiv träning äter upp ännu mer tid, och det kan vara svårt att hitta någon att ta hand om falkar när falkskötare vill ta en semester eller behöver resa. Flesta falconers säger att falkenering är inte en sport så mycket som det är en livsstil: för varje timme i jakten, kan falconers spendera mycket mer på rutinmässig vård.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.