Vad är en Fågelhund?

En pistol hund är en hund som har tränats att hjälpa jägare. Det finns flera olika typer av gevär hund, utbildade för att utföra olika uppgifter allt från att spola ut spelet för att hämta nedskjutna fåglar. Ett högkvalitativt fullt utbildade kanon hund kan vara väldigt dyra, återspeglar det arbete som gick in i utbildning och avel av djur, och dessa hundar är inte husdjur: de arbetar djur med århundraden av tradition bakom sig.

normgivare och pekare är hundar som är tränade att doften ur spel och sedan frysa, vanligtvis på ett särskiljande hållning, att varna jägare på att en fågel är i närheten. Beroende på jägarens teknik och preferenser, kan hunden skall förpliktas att stanna medan fågeln tas ner och skickas sedan till plocka upp kroppen är en fågel är nedskjutna, eller hunden kan förpliktas att spola fågeln, skrämmer det ur dölja så att det kan bli skjuten. Dessa hundar har ett mycket starkt luktsinne ihopkopplade med mager, muskulös organ som ger dem den uthållighet som krävs för att tillbringa en dag på fältet.

Flushers är kanon hundar som aktivt spola ut fåglar, först söka dem och sedan försöka skrämma dem till att vingen. Flushers används för att jaga fåglar som fasan och ripa, som kan vara sena att ta till flykten, och de används också för att fösa fåglar när de försöker fly från jägarna. Spaniel är rasen vanligast används för spolning. är en annan typ av bössa hund, känd som en vattenhund, utbildas för att hantera nedskjutna sjöfåglar. Vatten hundar njuta av bad, och har rockar speciellt anpassade för att hjälpa dem hålla värmen i svalt väder. Ett välkänt exempel på en vattenhund är en storpudel, som var originellt bred hämta höns som ankor och gäss.

Slutligen retrievers utbildade för att hämta fåglarna efter att de blivit skjutna. Dessa gun hundar är mycket tålig, kunna sitta i timmar i tystnad medan deras herrar väntar på bytesdjur, och de har också mycket angelägen syn, så att de markerar den exakta platsen där en fågel har minskat så att de kan samla det snabbt.

Träning en pistol hund tar arbetet. Hunden måste lära sig att vara säker runt kanoner, och man måste lära sig en komplicerad serie av kommandon, varav de flesta är visuella, som kan användas för att styra Fågelhund på fältet. Gun hundar lär sig också att ha tålamod, som en rastlös och högljudd hund kan skrämma bort spelet. Högutbildade gun hundar ibland konkurrera på hundutställningar, vilket gör att deras tränare att visa upp sina unika förmågor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.